Συστατικά:

Για τα μπισκότα:
5 αυγά
150 g ζάχαρης
200 γραμμάρια αλεύρι
1 φακ baking powder

Για το γέμισμα
300 ml νερού
1 Μπιζελι βανίλιας
150 g ζάχαρης
300 ml νερού
220 g αλεύρι
1 αυγό
250 βούτυρο
200 g ζάχαρης σε σκόνη
2 κουταλιές της σούπας κακάο για την καφέ γέμιση

Οδηγίες:

Αφληστε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει. Πρώτα προετοιμάστε τη γέμιση για να έχει χρόνο να κρυώσει.
1. Βράζουμε νερό, βανίλια και ζάχαρη για 1-2 λεπτά. Αναμίξτε τη δεύτερη δόση νερού, αυγών και αλεύρου και ρίξτε μέσα στο μίγμα που βράζει. Χρησιμοποιήστε ένα ηλεκτρικό μίξερ για να αποφύγετε τους σβώλους. Όταν δέσει ωραία , αφήστε να κρυώσει. Οσο κρυώνει, προετοιμάστε τη ζύμη του μπισκότου.

2. Διαχωρίστε τα ασπράδια από τους κρόκους. Χτυπήστε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα, και αναμείξτε χωριστά τους κρόκους και τη ζάχαρη να γίνουν ένα παχύ κίτρινο μείγμα. Αναμείξετε τα δύο μείγματα και προσθέστε σταδιακά το αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το Baking powder. Ανακατέψτε αργά και προσεκτικά για να διατηρήσετε τον αέρα στο μίγμα.
3. Βουτυρώστε το ταψάκι σας ή βάζετε ένα χαρτί ψησίματος. Σχηματίζετε τα μπισκοτάκια χρησιμοποιώντας μια σύριγγα (ή ένα κουτάλι) σε οβαλ σχήμα με ένα κυκλικό άκρο. Ψήστε σε 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο περίπου 15 λεπτά.
4. Ανακατέψτε το βούτυρο με ζάχαρη σε σκόνη. Ανακατέψτε με την προηγουμένως παρασκευασμένη κρέμα αλευριού που φτιάξαμε στην αρχή. Χωρίστε το ένα τρίτο αυτής της γέμισης και προσθέστε το κακάο.

5. Πάρτε 2 μπισκότα και κολλήστε τα με την λευκή κρέμα. Συνεχίστε μέχρι να γίνουν όλα τα μπισκότα γεμιστά με κρέμα. Διακοσμήστε με λευκή και καφέ κρέμα στην κορυφή χρησιμοποιώντας μια σύριγγα . Αφήστε τα τελικά γεμιστα μπισκοτα(εάν μπορείς να αντισταθείς) τουλάχιστον μια ημέρα πριν την κατανάλωση, μέχρι να μαλακώσουν.

Απολαύστε τα!

Φωτο

Προηγούμενο άρθροΤα φανταστικά μπισκότα της Άσπας που λιώνουν στο στόμα σας
Επόμενο άρθροΜουσακάς με Πατάτα…