Γεμιστά Μπισκότα με πάστα χουρμά

Θα χρειαστείτε:

Για τη γέμιση
250 γραμμάρια χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένο)
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη βανίλια (προαιρετικά)

Για τη ζύμη μπισκότων:
3 φλιτζάνια αλεύρι απλό
200 γραμμάρια βούτυρο (ανάλατο) – μαλακωμένο
1/2 φλιτζάνι καθαρή ζάχαρη άχνη (προσθέστε περισσότερη αν σας αρέσει πιο γλυκό την επόμενη φορά)
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη βανίλια

Για πασπάλισμα ζάχαρη άχνη

Εκτελεση:

Τηγανίζουμε τους χουρμάδες σε ελαφριά φωτιά με το βούτυρο μέχρι να μαλακώσουν και να μυρίσουν.
Οι χουρμάδες πρέπει να πάρουν λίγο χρώμα αλλά να μην καούν. Προσθέστε τα αρωματικά στο τέλος και πολτοποιήστε πολύ καλά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία πάστα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μαζί μέχρι να ενωθούν καλά. Ανακατεύουμε με το βούτυρο και ανακατεύουμε με τα δάχτυλα μέχρι να σχηματιστούν λεία χοντρα ψίχουλα. Μην δουλεύετε πολύ τη ζύμη

Σήμερα χρησιμοποίησα ένα δίσκο για μάφινς για να δώσω ωραίο σχήμα στα μπισκότα.
Χρησιμοποίησα περίπου 3/4 κουταλιές της σούπας πάστα χουρμά σε 2,5 κουταλιές της σούπας ζύμη μπισκότων.
Έφτιαξα μια μπάλα από το καθένα και ίσιωσα με την παλαμη μου το μπαλακι την ζυμης. Έπειτα τοποθέτησα το μπαλακι της γέμισης χουρμάς στον μεγαλύτερο πιτακι ζύμης και το εκλεισα μεσα στην ζυμη

Για να σχηματιστεί το μπισκότο το έβαλα στο ταψί για μάφιν για να πάρει ένα ωραίο στρογγυλό σχήμα και το πιεσα λίγο ή απλα το πιεζετε μονο με το χερι σας.
Ψήνουμε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο (180 βαθμούς) μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.

Τα βγαζουμε από το φουρνο αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζαχαρη άχνη

Τέλειο με τσάι ή δυνατό καφέ. Αλλά συνήθως εγω τρωω με ένα ποτήρι γάλα 🙂

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπατζίνα Θεσσαλιώτικη
Επόμενο άρθροΜπισκότα τζιντζερμπρεατ…μοσχομύρισε η κουζίνα από Χριστουγεννιάτικα μπαχαρικά!