Γεμιστές πιπεριές Φλωρίνης με Ρύζι

Σπάνια μαγειρεύω κάτι για τον εαυτό μου, γιατί υποθέτω ότι όπως οι περισσότερες νοικοκυρές βάζουν πάντα πρώτα τις επιθυμίες των παιδιών και μετά αυτές του συζύγου μου, με τον οποίο στις περισσότερες περιπτώσεις τα γούστα μας αλληλεπικαλύπτονται.

Υλικά

10-12 τεμ. πιπεριές φλωρίνης
• 2 κρεμμύδια
• 1 κουπα ρύζι καρολίνα πλυμένο καλά
• 5-6 τεμ. ντομάτες
• 1/2 κουπα λάδι
• πιπέρι
• μαϊντανός
• Αλάτι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μαζί με το καθαρισμένο ρύζι στο μισό λάδι.
Προσθέστε το μαλακό μέρος της ντομάτας, ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι για γεύση και τέλος το μαϊντανό.
Οι πιπεριές καθαρίζονται από τα κοτσάνια και τους σπόρους, αλατίζονται εσωτερικά και γεμίζονται στα 2/3 με το μείγμα ρυζιού. Τοποθετούμε από πάνω 1 φέτα ντομάτα. Αραδιάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψί και περιχύνουμε με τις υπόλοιπες ντομάτες, ψιλοκομμένες και ανακατεμένες με το υπόλοιπο λάδι λίγο αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε 2 κουπες ζεστό νερό και ψήνετε  σε μέτριο φούρνο. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧουρμάδες σε σοκολάτα…Υπέροχο όταν δεν έχεις πολύ χρόνο και στη νηστεία.
Επόμενο άρθροΛατρεμένο Σπιτικό Παγωτό Φυστίκι…