Κέικ σιροπιαστό καρύδας

Απολαυστικό και αρωματικό!

Το σιροπιαστό κέικ καρύδας είναι ένα αγαπημένο γλυκό, που συνδυάζει την υπέροχη γεύση της καρύδας με την πλούσια υφή του σιροπιού.

Συστατικά:

1 & 1/2 κούπα σιμιγδάλι
3/4 του φλιτζανιού αλεύρι
1 φλυτζανι καρύδα τριμμενη
3/4 του φλιτζανιού γάλα σε σκόνη
3 αυγά
3/4 του φλιτζανιού λάδι
1 κεσεδακι γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού Μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φάκελος με κρέμα καραμέλας (50 γρ)

Για το σιρόπι
3 φλ. ζάχαρη
650 γρ.. νερό
λίγο χυμό λεμονιού
1 κομμάτι φλούδας λεμονιού
προαιρετικά λίγο ανθόνερο

Πως να το φτιαξεις::

Σε μία κατσαρόλα, βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό με μία φλούδα λεμονιού.
Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Αφήνουμε να βράζει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το σιρόπι, για 5΄από την ώρα που παίρνει βράση.
Στο τελευταίο λεπτό προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το παχύ σιρόπι να κρυώσει.
Αν θέλουμε προσθέτουμε λίγες σταγόνες ανθόνερο μέσα στο σιρόπι.

Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι, το γάλα, το αλεύρι με το μπεικιν και την καρύδα και αφήνουμε στην άκρη.
Στο μίξερ ανακατεύουμε τα αυγά, τη βανίλια, το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το λάδι και την καραμέλα, τα προσθέτουμε στα στεγνά υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Το αδειάζουμε σε ένα μπολ αλειμμένο με βούτυρο και το βάζουμε στο φούρνο για 20 λεπτά. Στους 180 βαθμούς.

Το βγάζουμε από το φούρνο, το περιχύνουμε με το σιρόπι και διακοσμούμε με φιστίκια Αιγίνης.

Καλη Επιτυχία

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Σιροπιαστό κέικ ροδάκινου

Σιροπιαστό κέικ ροδάκινου

Με αυτό το απλό και υπέροχο σιροπιαστό κέικ ροδάκινου εύχομαι χρόνια πολλά για την γιορτή της μητέρας σε όλες τις μαμάδες ❤️

Υλικά

2 αυγα
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ με άρωμα βανίλιας
1 φακελάκι βανιλίνη
125 γρ γιαούρτι ροδάκινο
4 ροδάκινα σε κονσέρβα
50 ml σιρόπι ροδάκινου
50 ml σπορέλαιο
70 γρ ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
270 με 300 gr αλεύρι 00 περίπου

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη προσθέτουμε λάδι το γιαούρτι σιρόπι μαγιά βανιλίνη και το αλεύρι λίγο λίγο ανακατεύουμε τα υλικά καλά
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια 2 ροδάκινα τα προσθέτουμε στο μείγμα αλείφουμε τη φόρμα του κέικ με λάδι χρησιμοποίησα τη φόρμα για τάρτες,
Διακοσμώ την ζύμη με φέτες ροδάκινου με τις οποίες κάνω ένα τριανταφυλο στην μέση και γυρω γυρω και λίγους κόκκους σταφίδες
Ψήνω στους 180° μέχρι να ροδίσουν περίπου 20_25 λεπτά

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΣπιτικά Πτι Φουρ: Μικρά Έργα Τέχνης
Επόμενο άρθροΗ τέλεια μπασμπούσα: Πώς να φτιάξετε ένα γλυκό που θα σας μείνει αξέχαστο