Κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο

Κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο: μια παραδοσιακή γεύση που δε χάνει ποτέ τη γοητεία της!

To Κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο ένα πιάτο απλό, θρεπτικό και γευστικό, ιδανικό για οικογενειακά τραπέζια ή και για γιορτινά τραπέζια όπως τα πασχαλινά. Το κατσικάκι, μαγειρεμένο στο φούρνο με τις πατατούλες, γίνεται τρυφερό και ζουμερό, ενώ οι πατατούλες απορροφούν όλες τις γεύσεις από το κρέας και τα μυρωδικά, δημιουργώντας ένα αποτέλεσμα ακαταμάχητο. Όλοι ξέρουμε ότι το το Κατσικάκι με πατάτες στο φούρνο είναι μια διαχρονική αξία που δε θα μας απογοητεύσει ποτέ!

Υλικά:

1,5 κιλό κατσικάκι κομμενο σε μερίδες
7-10 μεγάλες πατάτες
3/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 ζουμερά λεμόνια
4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
Ρίγανη
2 κ.σ. μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό από τα λεμόνια, τη ρίγανη, το θυμάρι, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι.
Βάζουμε το κατσικάκι στο μπολ με τη μαρινάδα και τρίβουμε καλά το κρέας με το μίγμα, ώστε να καλυφθεί παντού.
Κόβουμε τις πατάτες σε κυδωνάτες και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
Απλώνουμε το κατσικάκι πάνω από τις πατάτες, με την πέτσα προς τα πάνω.
Ρίχνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο (αν χρειαστεί) και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει και οι πατάτες να ροδίσουν.
Δεν πρόσθεσα καθόλου νερό
Σερβίρουμε ζεστό, με λεμονι και ρίγανη.

Συμβουλές:

Μπορείτε να προσθέσετε και άλλα λαχανικά στο ταψί, όπως κρεμμύδια, καρότα ή πιπεριές.
Αν θέλετε, μπορείτε να μαρινάρετε το κατσικάκι από το προηγούμενο βράδυ για πιο έντονη γεύση.
Μπορείτε να σερβίρετε το κατσικάκι με ρύζι, πουρέ πατάτας ή κους κους.

Καλή όρεξη!

Η Συνταγή είναι της κας Σούλα Λεβέντη

Προηγούμενο άρθροΔείτε το κόλπο που έχει η Αργυρώ με τα λεμονάτα ρεβύθια και τρελένονται όλοι
Επόμενο άρθροΤυροπιτάκια με φέτα