ΥΛΙΚΑ:
6 αυγα ιδιου μεγεθους, 1 ωρα θερμοκρασια δωματιου,
100 γραμμαρια ζαχαρη,
155 γραμμαρια αλευρι φαριναπ,
5 κουταλιες της σουπας κακαο,
1 βανιλια!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν!Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε κοσκινισμενα το αλευρι,κακαο,βανιλια!

Ανακατευουμε παρα πολυ απαλα με μαριζ! Τοποθετουμε το μιγμα σε ταψι (30) μεσα βαζουμε λαδοκολα και το ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο στην μεσαια σχαρα και αντιστασεις για 30 λεπτα φυσικα τον φουρνο!

Το βγαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει καλα! Στην συνεχεια το κοβουμε!

ΣΙΡΟΠΙ:

Βραζουμε 2 ποτηρια νερου νερο με 2 ποτηρια νερου ζαχαρη για 4 λεπτα!

ΣΑΝΤΙΓΥ:

Χτυπαμε 2 μορφατ μεταλικα κουτια με 2.κουτια ζαχαρουχο γαλα και το τοποθετουμε στο ψυγειο!

ΓΛΑΣΣΟ:

250 γραμμαρια κουβερτουρα,

100 ml γαλα εβαπορε αδιαλυτο,

1 κουταλια της σουπας μελι!!

ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Τοποθετουμε το πρωτο πατο παντεσπανιου,σιροπιαζουμε καλα με κουταλι,βαζουμε την μιση σαντιγυ τοποθετουμε πανω το αλλο παντεσπανι με πολυ προσοχη το σιροπιαζουμε με πολυ προσοχη τοποθετουμε την υπολοιπη σαντιγυ και το τοποθετουμε στο ψυγειο να παγωσει καλα! Τελος ριχνουμε πανω το γλασσο!

Tzeni Tsanaktsidou
Προηγούμενο άρθροΗ Φασολάδα που τους ξετρέλανε όλους…
Επόμενο άρθροΑλμυρό Κέικ με Φυστίκια και Γραβιέρα