Εύκολο μωσαϊκό σε 10 λεπτά !

Προετοιμασία: 10 λεπτά
Χρόνος αναμονής: 2 ώρες
Μερίδες: 6

Υλικά

2 1/2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 αυγό
1/2 φλιτζάνι και 1 κουτ. σούπας (125 γρ.) βούτυρο
3/4 φλιτζανιού και 1 κουτ. σούπας (90 γρ.) ζάχαρη άχνη
1/4 φλιτζανιού (25 γρ.) κακάο σε σκόνη
1/4 φλιτζανιού (25 ml) κονιάκ ή vinsanto

Αμυγδαλο τριμμένο σκόνη

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε με τα χέρια τα μπισκότα σε κομματάκια. Σε μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρώς με πιρούνι το αυγό. Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, σε χαμηλή φωτιά. Το ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το αυγό, το κακάο και το κονιάκ. Ανακατεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά με την κουτάλα, ώστε να σκορπιστούν τα μπισκότα στο μείγμα. Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο και κατά μήκος, σχηματίζοντας μια στήλη. Με τα χέρια τυλίγουμε σφιχτά τη λαδόκολλα γύρω από το μείγμα σε κυλινδρικό σχήμα. Στρίβουμε τις δύο άκρες της λαδόκολλας ώστε να μένουν σταθερές. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες, ώσπου να σφίξει. Σερβίρουμε κρύο, ξετυλίγοντας τη λαδόκολλα και κόβοντας σε φέτες. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με τριμμένο αμύγδαλο σκόνη

Πηγή: mamapeinao.gr

Προηγούμενο άρθροΠατάτες Ογκρατέν με τυρί
Επόμενο άρθροΤα Υπέροχα μπουγατσίνια της Μαίρης