Γιουβαρελάκια Φρικασέ

Υλικά

κιμά μοσχαρίσιος – 500 g
κρεμμύδι – 1 κεφαλή
αυγά – 1 τεμ.
ρύζι – 100 g
μαϊντανός – 4 μίσχοι
ζωμός λαχανικών – 1 ποτηρι
1 καροτο κομμένο σε στικς
αλεύρι – για ζύμωμα
1/2 κγ θυμαρι αποξηραμενο
πιπέρι
αλάτι

Γα την σάλτα
αλεύρι – 3 κουταλιές της σούπας.
γιαούρτι – 1/2 φλιτζάνι
βούτυρο – 50 g
αυγά – 3 τεμ.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το κιμά, το ρύζι, κρεμμύδι, μαϊντανό, θυμάρι, αυγό και ζυμώνουμε καλά.
Βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά και στη συνέχεια πλάθουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού αλευρώνουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το νερό που βράζει μαζί με τα καρότα και τον ζωμο λαχανικών και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.

Σε ενα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το αλεύρι, το γιαούρτι μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα κατσαρολακι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το μείγμα με τα αυγά με λιγο ζεστο ζωμό απο τα γιουβαρλάκια και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
Κατόπιν, ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις, αυξάνοντας πάλι  την φωτιά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Σερβίρουμε και απο πάνω και πασπαλίζουμε λιγη παπρικα

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΑντεστραμμένο κέικ με γκρειπ φρουτ και καραμελωμένη ζάχαρη
Επόμενο άρθροΧοιρινές μπριζόλες λαιμού με σάλτσα μανιταριών