Γλυκάκι Μήλου

Συστατικά:

Κέικ:
150 γρ. αλεύρι
150 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
20 ml λάδι / ελαιόλαδο (4 – 5 κουταλιές της σούπας)
1/2 σακούλα μπέικιν πάουντερ (περίπου 8 γραμμάρια)

Γέμιση:
800 γρ. μήλο
120 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο νερού
2 σακούλες πουτίγκα βανίλιας (2 x 40 γραμμάρια)

Σαντιγύ:
100 γρ. σαντιγί σε σκόνη
150 ml κρύου νερού
=========================================

Παρασκευή:

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί όλη η ζάχαρη. Προσθέστε πρώτα το λάδι αναμειγνύοντας με μια σπάτουλα (ή χτυπήστε ελαφρά) και στη συνέχεια κοσκινισμένο αλεύρι με μπέικιν πάουντερ. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυροαλευρωμένο
ταχί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Θα σας πάρει 20 με 30 λεπτά, ανάλογα με τη δύναμη του φούρνου σας.

Ξεφλουδίστε τα μήλα και κόψτε τα σε κύβους. Διαχωρίστε περίπου 700 ml από ένα λίτρο νερού και ρίξτε σε μία κατσαρόλα.
Προσθέστε τα μήλα και περίπου 100 γραμμάρια ζάχαρης. Αφήστε στην φωτιά τα μήλα για να μαγειρευτούν μέχρι να είναι εντελώς μαλακά. Κόψτε τα μήλα με ένα μιξερ χειρός δηλαδή φτιάξτε έναν πουρέ από αυτά.

Ανακατέψτε την υπόλοιπη ποσότητα νερού και ζάχαρης, στη συνέχεια προσθέστε την πουτίγκα και ανακaτεψτε. Ρίξτε το μείγμα πουτίγκας στον πουρέ μήλου και επιστρέψτε στην φωτιά. Μαγειρέψτε την πουτίγκα όπως συνήθως ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

Ρίξτε το ζεστό μήλο με την πουτίγκα στην κρύα βάση κέικ. Αφήστε να κρυώσει καλά, πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και μετά για λίγο στο ψυγείο.

Χτυπήστε την σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγίες στην σακούλα. Ανακατέψτε την χτυπημένη κρέμα
με 2/3 του νερού (που είχατε προηγουμένως κρυώσει στο ψυγείο). Προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο νερό ενώ ανακατεύετε με ένα μίξερ μέχρι να εξαντλήσετε τα πάντα. Απλώστε ομοιόμορφα την χτυπημένη κρέμα στο κέικ.
Βάλτε το να κρυώσει στο ψυγείο πριν το σερβίρετε. Είναι καλύτερο να το φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα.

Είναι τέλειο 🙂

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με σάλτσα μανιτάρια…Διαχρονικό πιάτο
Επόμενο άρθροΚέικ με γλυκόξινη γεύση και κρέμα