ΥΛΙΚΑ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:

6 αυγα,

250 γραμμαρια ζαχαρη,

350 γραμμαρια αλευρι,

1 φακελακι μπεικιν παουντερ,

2 βανιλιες!!!

Τα 3 Γάλατα

1 κουτι ζαχαρουχο γαλα(400 γρ),

1 λιτρο γαλα φρεσκο,

250 γραμμαρια κρεμα γαλακτος

Για την Καραμέλα

230 γραμμαρια.ζαχαρη,

80 ml νερο,

110 γραμμαρια βουτυρο,

λιγο αλατι,

150 γραμμαρια κρεμα γαλακτος!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπαμε τα ασπραδια των αυγων με την ζαχαρη να αφρατεψουν πολυ καλα να στεκεται το μιγμα!Ριχνουμε ενα ενα τους κροκους και χτυπαμε 1 λεπτο! Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε κοσκινισμενα το αλευρι,το μπεικιν,τις βανιλιες και ανακατευουμε παρα πολυ απαλα με μαριζ δεν θελουμε να βγει ο αερας! Τοποθετουμε το μιγμα στην λαδοκολα στο ταψι(30) και το ψηνουμε στους 180 βαθμους.προθερμασμενο μεσαια σχαρα.αντιστασεις μεχρι να παρει ωραιο χρωμα εμενα μου πηρε 35 λεπτα οποτε φυσικα τον φουρνο του καθενος!

Οταν κρυωσει το αναποδογυριζουμε σε μια λαδοκολα και το τρυπαμε πολυ καλα παντου με ξυλακι απο σουβλακι η και οδοντογλυφιδα!!!!

Βαζουμε τα γάλατα σε ενα μπολ και τα ανακατευουμε!!! Ριχνουμε λιγο μιγμα των γαλατων στο ταψι τοποθετουμε το παντεσπανι και το τρυπαμε παλι πολλες φορες! Τοποθετουμε πανω το υπολοιπο μιγμα γαλατων!!! Το αφηνουμε στο ψυγειο!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΑΡΑMΕΛΑ: Βαζουμε την ζαχαρη με το νερο σε κατσαρολακι και με ξυλινη κουταλα ανακατευουμε να δωσουμε το ωραιο χρυσαφι χρωμα! Ριχνουμε το αλατι και το βουτυρο και ανακατευουμε σε χαμηλη φωτια! Κατεβαζουμε και προσθετουμε την κρεμα γαλακτος και ανακατευουμε! Το τοποθετουμε παλι στην φωτια ανακατευουμε στο χαμηλο περιπου 12 λεπτα! Την κατεβαζουμε να κρυωσει ανακατευοντας την! Βγαζουμε το γλυκο και την τοποθετουμε πανω! Και ξανα το γλυκο στο ψυγειο για ολη νυχτα!

Tzeni Tsanaktsidou 
Προηγούμενο άρθροΚεκάκια μπανάνας με καρύδια και παγωτό
Επόμενο άρθροΗ ηπειρώτικη τυρόπιτα χωρίς φύλλο με 4 υλικά