Γλυκό του κουταλιού Βατόμουρο

Υλικά

2 κιλά βατόμουρα
1 κιλό ζάχαρη.

Εκτέλεση

Αποβραδίς σκεπάζουμε τα βατόμουρα με ζάχαρη για να βγάλουν τους χυμούς τους .
Την άλλη μέρα τα βάζουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά.

Μπορούμε να πάρουμε τους πρώτους χυμούς και να τους βράσουμε ξεχωριστά με κανέλλα και γαρύφαλλο και να φτιάξουμε ένα πολύ καλό λικέρ για τις κρύες νύχτες και μέρες του χειμώνα!
Συνεχίζοντας το βράσιμο ώσπου να δέσει το σιρόπι και να κρατάει…προσθέτουμε δυο κλαράκια αρμπαρόριζα για το άρωμά της…

Μυστικό: Μπορούμε να βάλουμε και 1-2 «τσούσκες» (κόκκινες πιπερίτσες πολύ καυτερές) για πιο δυνατή και πικάντικη γεύση!

Συντηρούμε το γλυκό σε βαζάκια.

Αν μετά από ένα- δύο μήνες ανοίξουμε το βάζο και φαίνεται να έχει πιάσει κάτι σαν «μούχλα» …δε το πετάμε, γιατί δε χάλασε!
Ίσα ίσα αυτό το στρώμα που αναπτύχθηκε «σφραγίζει» το γλυκό και το διατηρεί καλύτερα
Γλυκό βατόμουρο! Αγαπημένο γλυκό, σερβίρεται τέλεια πάνω από κρεμώδες γιαούρτι ή και σκέτο!

Καλή επιτυχία σ’ όποιον/αν το φτιάξει!

Προηγούμενο άρθροΧουνκιάρ μπεγιεντί…αν θέλετε να κάνετε την υπέρβαση
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια αλα κρέμ με μανιτάρια