Υλικά:

1 κιλό μανταρίνια
1 κιλό ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
1 βανίλια (προαιρετικά)
Η φλούδα από ένα μανταρίνι

Εκτέλεση:
Βάζουμε τα μανταρίνια να βράσουν σε νερό για 5 λεπτά. τα στραγγίζουμε και τα ξαναβράζουμε σε καθαρό νερό για άλλα 5 λεπτά. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε πέντε φορές συνολικά, για να ξεπικρίσουν τα μανταρίνια. ΄Οταν τελειώσουμε, αφαιρούμε τον ομφαλό με μυτερό μαχαιράκι.
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν. Καθαρίζουμε από τη φλούδα του μανταρινιού το άσπρο μέρος με ένα κουταλάκι,  για να μην πικρίζει, την κόβουμε σε σπιρτόξυλα και τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι. Αν θέλουμε, ρίχνουμε και μία βανίλια. Μόλις το σιρόπι αρχίσει να δένει, προσθέτουμε και τα μανταρίνια και βράζουμε μέχρι να δέσει το γλυκό.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με μία πετσέτα και το αφήνουμε για 24 ώρες. Την επόμενη μέρα, βάζουμε το γλυκό να ξαναβράσει γιατί θα έχουν βγάλει κάποια υγρά τα μανταρίνια.
Μόλις δέσει, το κατεβάζουμε, το σκεπάζουμε πάλι με πετσέτα και το αφήνουμε για άλλες 24 ώρες. Την επόμενη, αν δούμε ότι τα μανταρίνια έχουν βγάλει υγρά, το ξαναβράζουμε προσθέτοντας και το χυμό λεμονιού.

Το βάζουμε σε βαζάκια.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜαλακά κουλουράκια με ταχίνι
Επόμενο άρθροΡολάκια κανέλας με καραμέλα και μήλο