ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗ
Μία συσκευασία φρυγανιές σταρένιες, όσες χρειαστούν για τον πάτο μιας ορθογωνιας φόρμας μπωλ. Εγώ χρησιμοποίησα την μια σειρά και μου έμειναν και δύο φρυγανιές.
Για το σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη, 2 ποτήρια νερό 💧, μισό σφηνάκι ούζο, 1 βανίλια. Ναβρασει.
ΓΙΑ την κρέμα
Για 5 κουταλιές σκόνη ανθός αραβοσιτου γιωτης βανίλια της σούπας, έβαλα 3 μιση κούπες γάλα φρέσκο, 2 κουταλιές ζάχαρη. Χτυπάω σε κρασοποτηρο την σκόνη με το μισή κούπα γάλα και ζάχαρη πρώτα να διαλυθεί με ένα κουτάλι και το ρίχνω στο κατσαρολακι όπου έβρασε το γάλα, ανακατεύω μέχρι να πήξει. Πήζει αμέσως. Γράφει οδηγίες και το κουτί της κρέμας στο πλάι.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΥ
1 συσκευασία ερμολ, το τσιγκινο κουτι
1 κουταλάκι του γλυκού άχνη ζάχαρη,
1 κουταλια της σούπας γιαούρτι.
Τα χτυπάμε για 5’με το μίξερ χειρός, μέχρι να διπλασιάσει σε όγκο και να απλώνεται ομοιόμορφα στην επιφάνεια του γλυκού. Αν χρειαστεί για να γίνει λίγο πιο αραιά η σαντιγυ προσθέτω κουταλια από το φρέσκο γάλα 🥛.
Για το γαρνίρισμα
2 κουταλιές της σούπας τρούφα σοκολάτας και 2 κουταλιές φιλέ αμυγδάλου ελαφρώς ψημένο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μόλις βράσει το σιρόπι μας, βουτάμε μια μια φρυγανιά και την στργκιζω με την τρυπητή, τοποθετώ στον πάτο της φόρμας. Αν μείνει λίγο σιροπακι, όχι δεν το ρίχνουμε από πάνω. Δεν θέλουμε να κολυμπάει στο σιρόπι. Παρά να είναι ακριβώς. Ύστερα αφού φτιάξουμε την κρέμα ανθος αραβοσιτου γιωτης 🌽, την ρίχνουμε όλη από πάνω από τις φρυγανιές. Μπαίνει ψυγείο για 1 μισυ ώρα. Τότε χτυπάμε και την φυτική σαντιγυ ερμολ όπως αναφέρουμε, στρωνω με την γκαναζ από πάνω από την κρέμα, την τρούφα το φίλε αμυγδάλου και ψυγείο. Ύστερα από 4 ώρες μπορείτε να δοκιμάσετε.

Προηγούμενο άρθροΓαύρος τηγανητός στον φούρνο με πάπρικες
Επόμενο άρθροΜαγικό Strudel Μπακλαβά-Βερίκοκο