Bounty cake 

Συστατικά:

300 γρ αλεσμένα μπισκότα
200 γρ σοκολάτα μαγειρικής
100 ml γάλα

Κρέμα:

500 ml γάλα
80 γραμμάρια σιμιγδάλι
100 γρ ζάχαρη
200 γρ καρύδα

Γλασσο:

100 ml γλυκιά κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια σοκολάτας μαγειρικής
40 γρ βούτυρο

Εκτέλεση:

Λιωνουμε τη σοκολάτα και την προσθέτουμε στο αλεσμένο μπισκότο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το μπισκότο στην φόρμα του κέικ και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Πιέστε το με τα χέρια σας για να αποκτήσετε μια επίπεδη επιφάνεια.

Βάζουμε μισό λίτρο γάλα, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι στο κατσαρολάκι, ανακατεύουμε και το βάζουμε να βράσει. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην κάψει το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η γέμιση.
Βάζουμε την καρύδα στο ψημένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Απλώστε τη γέμιση στα μπισκότα. Όταν κρυώσει η γέμιση, περιχύνετε με το γλάσο που φτιάξατε από από την κρέμα γάλακτος, μαύρη σοκολάτα και βούτυρο.
Αφήστε να κρυώσει εντελώς.

Καλη Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠλούσια ομελέτα στο φούρνο
Επόμενο άρθροΚέικ Napoleon…είναι πανεύκολο