Δαμάσκηνο ψητό στο φούρνο

Μοιράζομαι μαζί σας ένα ωραίο και γρήγορο επιδόρπιο.
Λατρεύω το δαμάσκηνο στο φούρνο, το ψήνω και είναι γλυκό και πικάντικο.

✅ Προετοιμασία

Πλένουμε το δαμάσκηνο, το στεγνώνουμε με χαρτοπετσέτα, αφαιρούμε το κουκούτσι.
Πασπαλίζουμε με κανέλα + ζάχαρη + κακάο, ή χωρίς κακάο, βάζουμε στη μέση ένα καρύδι, μπορείτε να το φτιάξετε με τυρί ανθότυρο, μπλε τυρί (σε όποιον αρέσει)
Αλείφουμε τη φόρμα με βούτυρο, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Εστιάστε στις ιδιότητες του φούρνου σας, το δαμάσκηνο πρέπει να διατηρεί το σχήμα του και να μην μοιάζει με μαρμελάδα (10 λεπτά μπορεί να είναι αρκετά)
Μπορείτε επίσης να πασπαλίσετε τα δαμάσκηνα με θρυμματισμένο streusel από πάνω, είναι πολύ νόστιμο, κάνει μια τραγανή κόρα, μμμ…
Ένα τέτοιο επιδόρπιο μπορεί επίσης να σερβιριστεί με σαντιγί, πασπαλισμένο με κομματάκια σοκολάτας, αν το δαμάσκηνο είναι πολύ ξινό – ρίξτε
μέλι.

✅ Επιλογές γεμισης

1/ Ζάχαρη, κανέλα, κακάο (μίγμα)
2/ Καστανή ζάχαρη, μείγμα μπαχαρικών για μελόψωμο ή απλώς κανέλα (μιγμα)
3/ Τρίμα / streusel – 40 γραμμάρια κρύο βούτυρο, 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι, 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, τρίψτε τα όλα σε ψίχουλα.
4/ Τυρί μπλε
καρύδια, καρύδια/κάσιους
Μαγειρέψτε με χαρά ❤️ να είναι πάντα πετυχημένο και νόστιμο!

Татьяна Петришина

Προηγούμενο άρθροΜπανόφι με σοκολάτα!!!
Επόμενο άρθροΤυρόψωμο απλό και απίστευτα νόστιμο