Η πιο αφράτη Πατατόπιτα

Υλικα

450 γραμμάρια αλεύρι
200 ml γάλα
1 ασπράδι αυγού
5 γραμμάρια αλάτι
10 γραμμάρια κρυσταλική ζάχαρη
10 γραμμάρια ξηρής μαγιάς
50 ml φυτικού ελαίου

Για την γέμιση
2 βραστές πατάτες
20 ml φυτικού ελαίου
10 ml γάλα
5 γραμμάρια αλάτι
κύμινο, πιπέρι τσίλι, μαύρο πιπέρι

σουσάμι, μαύρο σουσάμι
κρόκος αυγού
100 γραμμάρια τυριού τσένταρ
φρέσκο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα, το λάδι, την ζάχαρη, την μαγιά, το ασπράδι του αυγού και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα μας να ενωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε το αλεύρι το αλάτι και ανακατεύουμε. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια μας.
Ρίχνουμε λίγο λαδάκι στη ζύμη την ζυμώνουμε λίγο ακόμα την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάζουμε 500 ml νερό και ρίχνουμε τις πατάτες μέσα. Προσθέτουμε και το αλάτι. Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Τις βγάζουμε από την κατσαρόλα και τις λιώνουμε, ρίχνουμε το λάδι τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε πάλι.
Πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας μας. Χωρίζουμε την ζύμη μας σε 2 ίσα μέρη.
Παίρνουμε το ένα κομμάτι και το ανοίγουμε με τον πλάστη σ ένα στρογγυλό η μακρόστενο φύλλο ανάλογα με το πως θα είναι ο πάτος του πυρέξ που θα το βάλουμε.

Κάνουμε το ίδιο και με το άλλο κομμάτι ζύμης.
Λαδώνουμε το πυρέξ μας και βάζουμε το ένα φύλλο. Ρίχνουμε από πάνω τον πουρέ της πατάτας.

Προσθέτουμε το τσένταρ και σκεπάζουμε από πάνω με το άλλο φύλλο.


Πατάμε γύρω γύρω τις άκρες να κολλήσουν. Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος περίπου για μισή ώρα ακόμα.


Αλείφουμε με ένα κρόκο αυγού όλη την επιφάνεια. Μ ένα ποτήρι πιέζουμε στο κέντρο της πίτας μας και στη συνέχεια δίνουμε σχήμα με τα δάχτυλα μας σα να κόβουμε κομμάτια.

Πασπαλίζουμε με σουσάμι, μαύρο σουσάμι και φρέσκο πράσινο κρεμμυδάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 30 λεπτά.
Δεν έχετε φτιάξει πιο εύκολη και αφράτη πατατόπιτα!!!!!!!
Δοκιμάστε τη!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Subscribe for more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΚέικ Κακάου με γλάσο σοκολάτας…εύκολη συνταγή
Επόμενο άρθροΗ Φάβα….συνταγή από το καλύτερο μαγειρείο