Σούπερ παγωτό γιαούρτι με σως ροδιού

ΕΝΑ Υπερ ΤΕΛΕΙΟ παγωτό Γιαούρτι που σίγουρα θα λατρέψετε, χωρίς παγωτόμηχανή, χωρις κρυσταλλακια, Αφράτο και πεντανόστιμο με υπέροχη Σως Ροδιού που το απογειώνει. 

Υλικά

100 γρ Ασπράδι Αυγού
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 βανίλιες
300 γρ κρέμα γάλακτος
370 γρ Γιαούρτι Στραγγιστό Πλήρες

Για την ΣΩΣ ΡΟΔΙΟΥ
215 γρ χυμός Ροδιού βιολογικός
50 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε το πιο σούπερ παγωτό γιαούρτι.
Σ ένα μεταλλικό μπολ βάζουμε το ασπράδι αυγού με τη ζάχαρη και τις βανίλιες.
Στερεώνουμε το μεταλλικό μπολ επάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει χωρίς να ακουμπήσεις το νερό (μπεν μαρί)
ανακατεύουμε έως ότου το μείγμα να είναι αρκετά ζεστό έχει λιώσει η ζάχαρη
και έχει ασπρίσει αρκετά. Αν έχετε θερμόμετρο να φτάσει τους 70 βαθμούς Κελσίου
Όταν είναι έτοιμο το μείγμα το αποσύρω και το βάζω σε μία κανάτα και το χτυπάμε με το
μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να παγώσει το μείγμα και να έχουμε μία σφιχτή μαρέγκα
φυσικά μπορείτε να το χτυπήσετε και στο ίδιο μπολ

Στο δεύτερο στάδιο είναι να χτυπήσω την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί παχύρευστη σαν γιαούρτι, όχι πολύ σφιχτή μην κόψει και γίνει βούτυρο

Στο τρίτο στάδιο είναι να ενώνουμε όλες τις παρασκευές μαζί σε ένα υπέροχο μείγμα
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη μαρέγκα το γιαούρτι (το γιαούρτι πρέπει να είναι
πλήρες, στραγγιστό 10% λιπαρά) και ανακατεύουμε να ενωθούν

Ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος που την εχουμε χτυπήσει σε σαντιγί και ομογενοποιούμε πολύ καλά. Τέλος ρίχνουμε το παγωτό σε ένα μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει
Η συνταγή αυτή μετά από πολλές δοκιμές είναι η μόνη για τελειο παγωτο γιαούρτι χωρις κρυσταλλάκια και αφράτο

Πάμε να φτιάξουμε τη φανταστική σάλτσα σως ροδιού που πραγματικά ταιριάζει
φανταστικά με το παγωτό γιαούρτι.
Ρίχνω το χυμό ροδιού σε ένα κατσαρολάκι με τη ζάχαρη και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά
Αφήνουμε να βράσει ώσπου να μείνει σχεδόν η μισή ποσότητα και να γίνει περίπου
σιρόπι εμένα μου πήρε περίπου 7 με 8 λεπτά αλλά διαφέρει σε κάθε κουζίνα
Όταν είναι έτοιμη η σως ροδιού αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Μετά από καμιά ώρα περίπου ή όταν αρχίσει να σφίγγει το παγωτό γιαούρτι βγάζουμε
από την κατάψυξη και ρίχνουμε λιγάκι σως ροδιού και ανακατεύουμε να πάει παντού με
ένα μαχαιράκι
Ξαναβάζουμε το παγωτό γιαούρτι πίσω στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚολοκυθοτυρόπιτα χωρίς Φύλλο
Επόμενο άρθροΚέικ Rocher χωρίς ψήσιμο