Η παρακάτω συνταγή είναι για 12 μεγάλα εκλέρ ή για 24 μίνι εκλέρ.
Για την ζύμη

Υλικά:
1 κούπα νερό
1/2 κούπα βούτυρο
1 κούπα αλεύρι
3 μεγάλα αυγά
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:
1. Βάλτε το νερό με το βούτυρο και το αλάτι σε κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά και ανακατέψτε ώσπου να αρχίσει να κοχλάζει.
2. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίξτε το αλεύρι όλο μεμιάς και ανακατέψτε χτυπώντας ζωηρά με ξύλινο κουτάλι για 1-2 λεπτά περίπου.
3. Αφήστε τη να κρυώσει 2-3 λεπτά και χτυπώντας ρίξτε ένα ένα τα αυγά περιμένοντας να ενσωματωθεί το ένα πριν προσθέσετε το επόμενο.
4. Βάλτε τη ζύμη σε κορνέ με μύτη νούμερο ένα και βγάλτε κορδόνια πάνω σε βουτυρωμένο αντικολλητικό χαρτί στρωμένο σε ταψί ( περίπου 4 εκατοστά μήκος για τα μίνι και περίπου 8 εκατοστά για τα μεγάλα εκλέρ).
5. Ψήστε για 15 λεπτά στους 220 βαθμούς Κελσίου και μετά χαμηλώστε το φούρνο στους 150 βαθμούς και αφήστε τα να στεγνώσουν για 15 με 20 λεπτά ακόμη.
6. Βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν καλά και μετά τα χωρίζετε στα δύο και τα γεμίζετε με κρέμα ζαχαροπλαστικής.

 Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής

Υλικά:
500 γραμμάρια γάλα
100 γραμμάρια ζάχαρη
4 κρόκοι ή 2 ολόκληρα αυγά
40 με 50 γραμμάρια κορν φλάουρ
Βανίλια για άρωμα
50 γραμμάρια βούτυρο

Εκτέλεση:
 1. Χτυπάτε στο multi τα αυγά με την ζάχαρη.
 2. Προσθέτετε το κορν φλάουρ και το μισό γάλα εξακολουθώντας για λίγο το χτύπημα.
 3. Το υπόλοιπο γάλα το ζεσταίνετε σε κατσαρόλα και του προσθέτετε το μείγμα που χτυπήσατε στο multi και αφήνετε σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να πάρει βράση για 2-3 λεπτά περίπου προσθέτοντας και την βανίλια για άρωμα.
 4. Αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε το φρέσκο βούτυρο.
 5. Αφού κρυώσει η κρέμα γεμίζετε τα εκλέρ και τα περιχύνετε με γλάσο σοκολάτας.             6. Εάν έχετε πασπαλίστε αμύγδαλο κομμένο σε φλύδες

Για το γλάσο σοκολάτας

Υλικά:
100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια κουβερτούρα

Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνετε σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά την κρέμα γάλακτος.
2. Αποσύρετε από την φωτιά και αναμειγνύετε με την κουβερτούρα.

Tips: Αν θέλετε πιο σκληρό το γλάσο μπορείτε να προσθέσετε ακόμα 50 γραμμάρια κουβερτούρα.

Προηγούμενο άρθροΑλμυρά Κουλουράκια με ξύδι
Επόμενο άρθροΠως να καταπολεμήσουμε τις ρυτίδες με φυσικό τρόπο!!!