Υλικά

Για ταψί 20Χ30 εκ
600γρ ανθοτύρα Σίφνου ή ανθότυρο Κρήτης
5 αυγά
180ml μέλι θυμαρίσιο (3/4 δοσομετρικής κούπας)
180γρ ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη ή βούτυρο
2 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
κανέλα για το πασπάλισμα

Μέθοδος εκτέλεσης
Ετοιμάζουμε το ταψί
Αλείφουμε το ταψί με το βούτυρο ή μαργαρίνη. Πασπαλίζουμε με το σιμιγδάλι και κουνάμε να απλωθεί παντού, βάση και πλαϊνά.
Ετοιμάζουμε το μίγμα της πίτας
Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί, τα αυγά, τη ζάχαρη και το μέλι, με κουτάλι να γίνουν σχετικά ενιαίο μίγμα. Περνάμε το μίγμα από τον μύλο λαχανικών ή στο μουλτι, ώστε να γίνει λείο, χωρίς κόμπους.

 

Δείτε στο βίντεο πόσο λείο είναι το μίγμα. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί, κουνάμε απαλά να ισιώσει η επιφάνεια. Το ύψος του γλυκού να είναι περίπου 2,5εκ.
Ψήνουμε την μελόπιτα
Ψήνουμε στη δεύτερη σχάρα από κάτω, σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών για 1 ώρα περίπου. Η μελόπιτα θα φουσκώσει, θα πάρει χρώμα και θα αρχίσει να ξεκολλά από το ταψί στα πλαϊνά τοιχώματα.
Μην την αφήσετε να παραψηθεί γιατί γίνεται σαν λάστιχο.
Βγάζουμε και πασπαλίζουμε αμέσως με κανέλα. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως πριν την κόψουμε.
Πως να κόψουμε σε παστελωτά κομμάτια
Σημαδέψτε τη μέση στις δύο φαρδιές πλευρές του ταψιού. Ενώστε κάθε ένα σημείο μέσης διαγώνια με τις απέναντι γωνίες. Ακολουθείστε τις ευθείες για να κόψετε παστελωτά κομμάτια, δηλαδή ρόμβους.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ Σιμιγδαλένιος Χαλβάς της Μαμάς
Επόμενο άρθροΕκμέκ κανταίφι πολίτικο