Εκμέκ στο Πι & Φι

Υλικά

για το παντεσπάνι
6 αυγά
6 κουταλιές της σούπας γεμάτες ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας γεμάτες σιμιγδάλι ψηλό
1 βανίλια
ξύσμα λεμονιού
Υλικά για την κρέμα
2 1/2 ποτήρια γάλα φρέσκο
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας γεμάτες άνθος αραβοσίτου Γιώτης βανίλια
Υλικά για το σιρόπι
2 1/2 κούπες ζάχαρη
2 1/2 κούπες νερό
φλούδα λεμονιού
Γαρνίρισμα
2 φακελάκια σαντιγί Garni
Καφουρδισμένα αμύγδαλα ή φιστίκι Αιγίνης, ή τριμμένη σοκολάτα, κερασάκια, ότι τραβάει η όρεξή σας.

Εκτέλεση
Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια. Χτυπάω τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίχνω την βανίλια και το ξύσμα λεμονιού.
Χτυπάω τα ασπράδια ξεχωριστά σε σφιχτή μαρέγκα και τα ρίχνω κουταλιά κουταλιά στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύω απαλά με μαρίζ για να μην ξεφουσκώσει. Τέλος προσθέτω το σιμιγδάλι ανακατεύοντας απαλά. Αδειάζω το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνω στους 175 C για 30 λεπτά, στην δεύτερη θέση του φούρνου.
Όσο το παντεσπάνι ψήνετε ετοιμάζω το σιρόπι. Βράζω σε ‘ένα κατσαρολάκι για 5 λεπτά. Περιχύνω το γλυκό όσο είναι ακόμα ζεστό. Όταν βάλετε το σιρόπι το παντεσπάνι θα καθίσει θα γίνει το μισό σε φούσκωμα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω τα 2 ποτήρια γάλα με την ζάχαρη να βράσουν ελαφρά. Στο μισό ποτήρι γάλα που κράτησα λιώνω το άνθος αραβοσίτου και το προσθέτω στο γάλα που βράζει. Ανακατεύω γρήγορα μέχρι να πήξει.

Ρίχνω την κρέμα επάνω στο σιροπιασμένο παντεσπάνι.
Στο μεταξύ φτιάχνω την σαντιγί και την βάζω στο ψυγείο να παγώσει. Όταν το γλυκό έχει κρυώσει εντελώς απλώνω επάνω την σαντιγί. Πασπαλίζω με αμύγδαλα ή με ότι άλλο θέλω και είναι έτοιμο το γλυκό μας!
Είναι πάρα πολύ εύκολη διαδικασία, με υλικά που υπάρχουν στο σπίτι και είναι φανταστικό το αποτέλεσμα. Με έχει βγάλει ασπροπρόσωπη πολλές φορές όλα αυτά τα χρόνια και πάντα με ρωτάνε πώς το έφτιαξα. Θα σας αρέσει! Για πιο «αρχοντικό» μόνο με αμύγδαλο και κερασάκι, και πιο παιχνιδιάρικο προσθέτοντας τριμμένη σοκολάτα.

*το ταψάκι που έχω χρησιμοποιήσει έχει Μήκος: 34 cm Πλάτος: 24 cm Ύψος: 5.5 cm.

Eleni KappouΟι Προκομμένες/οι – Συνταγές

Προηγούμενο άρθροΤυρόπιτα τραγανή χωρίς φύλλο
Επόμενο άρθροΜ’αυτο το Κέικ μοσχομυρίζει όλο το Σπίτι