Εκμεκ Τσουρέκι

Υλικά

Σιρόπι :

5 φλιτζάνια του τσαγιού νερό
3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
και 1 ξυλαρακι κανέλας

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα ( ελαφρύ)
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
7 κουταλιές της σούπας νισεστε
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας η 2 καψουλακια

Για τη σαντιγί:
2 φακελάκια γκαρνι
2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα

Για τη βάση
10 φέτες τσουρέκι
130 γραμμάρια βούτυρο, φυστίκι Αιγινης για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Φτιάχνω το σιρόπι βάζοντας τα υλικά στην κατσαρόλα κ όταν πάρει βράση αφήνω 5 λεπτά κ κλείνω. Το αφήνω να κρυώσει.
Σε ένα πυρέξ που έχω βουτυρωσει, απλώνω το τσουρεκι και το καλυπτω πληρως ολα τα κενα κ ψήνω για 10 λεπτά στους 180 να ροδισει. Μόλις ψηθεί, ρίχνω το σιροπι να πάει παντού.

Φτιάχνω και την κρέμα μου βάζοντας 750 ml γάλα στην κατσαρόλα να ζεσταθεί και τα υπόλοιπα 250 τα ανακατεύω με το νισεστε και τη ζάχαρη και τη βανιλια Όταν ζεσταθεί το γάλα, ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα κ ανακατεύω ώσπου να γίνει η κρέμα.
Απλώνω την κρέμα πάνω στο κανταΐφι και βάζω ψυγείο για 2 ώρες.
Φτιάχνω τη σαντιγί μου ανακατεύοντας το γάλα με το περιεχόμενο των φακέλων και απλώνω πάνω από το γλυκό που έχει στο μεταξύ κρυώσει. Πασπαλιζω με τριμμένο φυστίκι Αιγινης.
Αφήνω στο ψυγείο να παγώσει καλά πριν σερβίρω.

Η Συνταγή είναι της κας Αριστέα Αλεξίου

Προηγούμενο άρθροΠαρμιζιάνα
Επόμενο άρθροΤιραμισού φράουλας χωρίς γλουτένη🍓❤