Σουδάκια

Για την ζύμη
4 αυγά
200 ml νερού
80 γρ. Βουτύρου
130 gr αλεύρι 00*
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 βάζο από βύσσινα
Για την κρέμα
4 κρόκους
100 γραμμάρια ζάχαρης
50 gr αλεύρι
500 ml γάλακτος

Εκτέλεση

Αρχίζουμε προετοιμάζοντας τη ζύμη για τα “Σου”, βάζουμε το βούτυρο με το νερό, τη ζάχαρη και μια πρέζα αλάτι σε μια κατσαρόλα. Μόλις το βούτυρο λιωθεί και το νερό αρχίσει να βράζει, αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέστε το κοσκινισμένο αλεύρι. Ανακατέψτε τα πάντα με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής μάζα, βάλτε το πάλι στη φωτιά για περίπου πέντε λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σχηματιστεί μια λευκή πατίνα στο κάτω μέρος της κατσαρόλας. Όταν κρυώσει προσθέτουμε ένα αυγό κάθε φορά στη ζύμη, μόλις απορροφήσει το αυγό μπορούμε να προσθέσουμε το άλλο και ούτω καθεξής.Όταν η ζύμη είναι ομαλή και ομοιογενής το βάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με αστεροειδές ακροφύσιο, και σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος, θα δημιουργήσουμε μεγάλους κύκλους διαχωρίζοντάς τους καλά.


Περίπου οκτώ θα φτιαξουμε (μπορούμε επίσης να τα φτιάξουμε και πιο μικρά) και να τα ψλησουμε στους 190 βαθμούς για 25/30 λεπτά. Μόλις ψηθούν, τα κρατάμε στο φούρνο για περίπου 10 λεπτά.


Τώρα προετοιμάστε την κρέμα βάζοντας τους κρόκους με τη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγανι και αρχίστε να ανακατεύετε με ένα σύρμα, και στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι και τελικά ρίξτε και το γάλα. Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρουμε μια κρέμα τη σωστή συνοχή.


Όταν η κρέμα είναι κρύα θα μπορούσαμε να κόψουμε σουδάκια στη μέση και να τα γεμίσουμε με κρέμα και ένα μαύρο κεράσι ❤

*Μαλακό αλεύρι ή φαρίνα 00: Το αλεύρι από μαλακό σιτάρι, με χαρακτηριστική αλευρώδη υφή και έχει πιο άσπρο χρώμα από το σκληρό. Είναι ιδανικό για κέικ, μπισκότα, κουραμπιέδες, κουλουράκια, καθώς και για όλα τα γλυκά.

Απολαύστε το γλυκό σας! ❤ ❤

Προηγούμενο άρθροΜηλόπιτα με τσιπς σοκολάτας
Επόμενο άρθροΤο Υπέροχο Γεμιστό Κέικ Φλωρεντία Schiacciata