Γλυκάκι με καρύδα και καρύδια

Συστατικά:

Για να φτιάξετε σιρόπι:
2 φλιτζάνια νερό
1,5 ζάχαρη
Μισό κουτάλι γλ βανίλιας

Για να φτιάξετε το κέικ:
3 αυγά
Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
Μισό φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι καρύδα τριμμένη
1 φλιτζάνι θρυμματισμένα καρύδια
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για να φτιάξετε την κρέμα:
1 λίτρο γάλακτος
1 φλιτζάνι κορν φλαουρ
Μισό φλιτζάνι ζάχαρη
Μισό κουταλάκι του γλυκού βανίλια
1 πακέτο κρέμα σκονη για σαντιγί

Να διακοσμήσω:
καρύδα και βατόμουτρο ή κεράσι

Πώς να προετοιμάσεις :

1- Για να φτιάξουμε σιρόπι, βράζουμε το νερό και ζάχαρη σε μια κατσαρόλα.
2- Αφού βράσει, κλείστε το και προσθέστε μισή κουταλιά βανίλια και αφήστε το να
κρυώσει.
3- Για να φτιάξουμε το κέικ, χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη με μιξερ χειρός.
4- Στη συνέχεια προσθέστε, λάδι, καρύδα τριμμένη, 1 φλιτζάνι θρυμματισμένα καρύδια,
φρυγανιά, μπέικιν πάουντερ και συνεχίστε να χτυπάτε.
5- Λιπάνετε ένα κατάλληλο Pyrex με λάδι με βούτυρο και βάλτε το μείγμα μέσα σε αυτό.


6- Βάλτε το σε ένα φούρνο στους 160 ° C για 30 λεπτά.
7- Για να φτιάξουμε την κρέμα, προσθέτουμε γάλα, κορν φλαουρ, ζάχαρη, βανίλια και ανακατεύουμε τα συστατικά μέχρι να εχουμε μία παχύρρευστη κρέμα.
8- Αφού το αφαιρέσετε από τη φωτιά, προσθέστε σκονη για σαντιγι

και χτυπήστε με το μιξερ χειρός.
9 – Αφού πάρετε το κέικ από το φούρνο, ρίξτε το κρύο σιρόπι πάνω του.
10- Αφού κρυώσει το κέικ, βάλτε την κρέμα και απλώστε την καλά.


11- Πασπαλίζουμε πολύ με την καρύδα και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μετά,
μπορούμε να την σερβίρουμε εδώ και τα χείλη.

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΜελομακάρονα…ζουμερά και αφράτα
Επόμενο άρθροΟ μουσακάς της Τεμπέλας