Cheesecake με μαρμελάδα βατόμουρο

Ας γλυκάνουμε το Σαββατοκύριακο με ένα υπέροχο cheesecake

Υλικά:

Για την βάση:
250 γραμμάρια μπισκότα κακάο
Έβερεστ
100 γρ καρύδια
100 γρ βούτυρο

Για την κρέμα:
600 γρ τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
300 ml κρέμα γάλακτος 35%
1 πακέτο ζελατίνη
60 ml νερό / 30 ml για εμποτισμό ζελατίνης /
τριμμένη φλούδα λεμονιού
εκχυλισμα βανίλιας

Για ζελέ βατόμουρου:
300 γραμμάρια βατόμουρα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φακελάκι ζελατίνη

Εκτέλεση:

Τα μπισκότα αλέθονται σε μπλέντερ μαζί με τα καρύδια και αναμιγνύονται με το λιωμένο βούτυρο. Αυτό το μείγμα απλώνεται σε ένα ταψί και ψύχεται για 1 ώρα.
Η ζελατίνη διαλύεται σε κρύο νερό και τοποθετείται σε μπεν μαρι για να ζεσταθεί ελαφρώς χωρίς να βράσει.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε την κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη, την τριμμένη φλούδα λεμονιού και την βανίλια.

Ανακατεύουμε με το τυρί κρέμα, ρίχνουμε την έτοιμη ζελατίνη και τα ρίχνουμε όλα αυτά στη βάση. Επιστρέφουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Βάζουμε τα βατόμουρα σε χαμηλή φωτιά μαζί με τη ζάχαρη.
Όταν η μαρμελάδα είναι έτοιμη, προσθέστε τη διαλυμένη ζελατίνη και ανακατέψτε.
Ρίξτε προσεκτικά το μείγμα βατόμουρου πάνω από το μείγμα πηκτωμένου γάλακτος στη φόρμα.
Βάλτε στο ψυγείο για αρκετές ώρες στο ψυγείο.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΑπίστευτα νόστιμο κέικ σοκολάτας
Επόμενο άρθροΥγιεινό και φθηνό φαγητό που μπορεί να κάνει οποιοσδήποτε από εσάς!