Τι να πω για αυτό το σοκολατένιο κέικ? Δοκιμάστε αυτή τη λαχταριστή συνταγή με εγγυημένη
επιτυχία και θα διαπιστώσετε μόνοι σας πόσο εξαιρετικό είναι!!

ΥΛΙΚΑ :
80 γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
μια πρέζα αλάτι
25 γρ. κακάο σε σκόνη
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ σόδα μαγειρικής
90 γρ. καστανή ζάχαρη
3 κ.γ. μέλι
60 γρ. χουρμάδες, κομμένοι σε χοντρά κομμάτια
2 αυγά
110 ml λάδι καρύδας
2 μεγάλες, πολύ ώριμες μπανάνες
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη σοκολάτα ganache
120 γρ. μαύρης σοκολάτα
1/3 φλιτζάνι κρέμα καρύδας ή κρέμα γάλακτος
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180º C.
Boυτυρώνετε πολύ καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (22×12 εκ.) με βούτυρο και πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Χτυπήστε τη φόρμα για να φύγει το περιττό αλεύρι και αφήστε την στην άκρη.
Κοσκινίστε τα αλεύρια σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξης. Προσθέστε το αλάτι, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα στο μπολ. Τοποθετήστε την καστανή ζάχαρη, το μέλι, τους χουρμάδες, τα αυγά, το λάδι καρύδας, τις μπανάνες και τη βανίλια σε μπλέντερ και χτυπήστε απαλά. Ρίξτε τα υγρά συστατικά μέσα στο κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατέψτε απαλά με ένα κουτάλι. Μην δουλεύετε πολύ το μείγμα για να έχετε αφράτο αποτέλεσμα.

Ρίξτε το μίγμα στη φόρμα και ψήστε για περίπου 35-40
Ελέγχετε αν ψήθηκε με ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. Αν το μαχαίρι βγει καθαρό σημαίνει ότι το κέικ είναι έτοιμο. Διαφορετικά συνεχίζουμε το ψήσιμο για μερικά λεπτά ακόμα.
Όταν είναι έτοιμο, βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
Για τη γκανάζ:
Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τη ρίχνετε σε ένα μπολ. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και όταν ζεσταθεί καλά, μέχρι το σημείο πριν αρχίσει να βράζει, την ρίχνετε στο μπολ με τη σοκολάτα. Αφήνετε για 1 λεπτό και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και να γίνει πυκνή, λεία και γυαλιστερή . Τοποθετείται το κέικ πάνω σε ένα ξύλο κοπής ή μικρή σχάρα και από κάτω βάζετε μια πιατέλα. Περιχύνετε με τη γκανάζ και αφήνετε μέχρι να σταθεροποιηθεί. Καλή απόλαυση!!

ΠΗΓΗ: food24.com

Προηγούμενο άρθροΜία βελούδινη κρέμα κακάο με κανέλα….για μετά το φαγητό
Επόμενο άρθροΛάδι Βασιλικού….ένα “Bασιλικό” dressing