Κέικ σοκολάτας με κρεμώδη επικάλυψη με τον απλούστερο τρόπο

τα συστατικά

Για την κρέμα
3 φλιτζάνια γάλα
3 και μισή κουταλιά της σούπας αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 και 1/4 φλυτζάνια ζάχαρης
1 κουτ γλυκού εκχύλισμα Βανίλιας
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 φακελάκι κρέμα γκαρνί με κακαο / μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και λευκή
και να βάλουμε 1 κουταλιά της σούπας κακάο

Για το κέικ
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουτ γλυκ Βανίλια
Μισό φλιτζάνι λάδι
1 φλιτζάνι παρά ένα τέταρτο γάλα
1 και μισό φλιτζάνι κοσκινισμένο αλεύρι
3 κουταλιές κοσκινισμένο κακάο
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε την ζάχαρη, κακάο, κορνφλαουρ, αλεύρι, γάλα, βανίλια και
ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να διαλυθούν όλα τα υλικά και μετά βάζουμε το
μείγμα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα.
Σβήνουμε την φωτιά και ρίχνουμε και το βούτυρο και ανακατευτούμε να λιώσει.
Αδειάζουμε την σοκολάτα σε ένα μπολ και την σκεπάζουμε με μία μεμβράνη που ακουμπάει
πάνω στην σοκολάτα και την βάζουμε στο ψυγείο.

Για το κέικ

Χτυπάμε τα αυγά , την ζάχαρη, βανίλια με ένα μίξερ χειρός μέχρι να ασπρίσει το μείγμα.
Προσθέτουμε το γάλα, λάδι και χτυπάμε
Προσθέτουμε το αλεύρι,κακάο, και το μπεικιν και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί 30 εκατοστών
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς
Μπορώ να ποτίσω το κέικ με ένα φλιτζάνι κρύο γάλα, αν το θέλουμε μαλακό, το προτιμώ
μαλακό.
Χτυπάμε την κρέμα σοκολάτας, προσθέτουμε την κρέμα γκαρνί και χτυπάμε λίγο,
η κρέμα δεν γίνεται βαριά.
Μπορείτε να προσαρμόσετε την υφή της κρέμας προσθέτοντας λίγο γάλα εάν είναι
απαραίτητο.
Τοποθετήστε την κρέμα στο κέικ και τρίψτε τη σοκολάτα χρησιμοποιώντας αποφλοιωτή ή
μαχαίρι ή αφήστε το απλό ή με μια πρέζα κακάο ή ξηρούς καρπούς όπως θέλετε
Βάλτε στο ψυγείο και μετά δοκιμάστε το 😋😋

Καλή Απόλαυση

Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ

Προηγούμενο άρθροΚρέμα – καραμέλα κέικ
Επόμενο άρθροΤο έξυπνο κέικ