Υλικά

1 φλιτζ. του τσαγιού γιαούρτι απλό
4 μεγάλα αυγά
¾ φλιτζ. του τσαγιού καρύδια χοντροκομμένα
1 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
1 /2 κ.γ. γαρύφαλλα κοπανισμένα (σκόνη)
1 κ.γ. κανέλα κοπανισμένη (σκόνη)
1 /2 κ. γ. σόδα
1 σφηνάκι κονιάκ ή κάποιο ποτό της αρεσκείας μας
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λίγο ελαιόλαδο για το ταψί
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα γαρύφαλλα και την κανέλα με 1 κ.γ. βανίλια

Υλικά για το σιρόπι
1 κιλ. ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
2 κ.σ. χυμό λεμόνι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με τη ζάχαρη. Σε ένα βαθύ πιάτο χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στο γιαούρτι. Προσθέτουμε τα καρύδια, την κανέλα, τα γαρύφαλλα ή τη βανίλια και τη σόδα διαλυμένη στο κονιάκ ή στο λικέρ της αρεσκείας μας. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι σε δόσεις και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 – 26 εκ. Ψήνουμε στους 190 – 200 βαθμούς C ανάλογα με το φούρνο μας για 45 – 50 λεπτά περίπου.

 

Δοκιμάζουμε με ξυλάκι – καλαμάκι ή μαχαίρι (το βυθίζουμε στο γλυκό) και αν βγει καθαρό, είναι ψημένο. Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Βράζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό για 8 – 10 λεπτά να γίνει ελαφρύ σιρόπι, και το ρίχνουμε καυτό με μία κουτάλα λίγο – λίγο πάνω στο κρύο γλυκό και τρυπάμε με μία οδοντογλυφίδα, για να απορροφηθεί το σιρόπι ομοιόμορφα πηγαίνοντας παντού.

ΠΗΓΗ: www.roulasmera.gr

Προηγούμενο άρθροΥπέροχα Γεμιστά Πιτάκια…για όλες τις ώρες
Επόμενο άρθροΠίτσα στο ψωμί του Τοστ….ωραίο και γρήγορο