Δείτε Επίσης: Ελαφρύ Kέικ με Σπιτική Καραμέλαμέλα | Ανατολίτικο Γλυκό με σιρόπι καραμέλας

Επιδόρπιο Καραμέλας με κρέμα

Συστατικά:

1 πακέτο μπισκότα σαβαγιαρ
μια ποσότητα γάλακτος
Για σάλτσα καραμέλας:
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
1 συσκευασία κρέμας

για την κρέμα:
1 λίτρο γάλακτος
1 φλιτζάνι κορν φλαουρ
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 κρόκος αυγού
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας τυρί labne
1 συσκευασία βανίλιας

Για πάνω:
1 μπολ με μεγάλα καρύδια

Εκτέλεση

Για την Καραμέλα
Σε ένα τηγάνι σε μεσαία φωτιά ρίχνουμε την ζάχαρη. Μόλις λιώσει και υγροποιηθεί εντελώς προσθέτουμε το βούτυρο λιώνουμε και τέλος προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε συνέχεια (να μην κολλήσει) να πάρουμε μία σως καραμέλας. Αδειάζουμε την καραμέλα σε ένα μίξερ και χτυπάμε για 1-2 λεπτά να κρεμώσει.

Για την Κρέμα
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα, το κορν φλαουρ , αλεύρι, κρόκο αυγού, άχνη ζάχαρη και αναμιγνύουμε με σύρμα χειρός. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί.
Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει την ρίχνουμε στο μπολ ενός μίξερ βάση προσθέτουμε το τυρί κρέμα, βανίλια και και χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα.

Συναρμολόγηση
Σε ένα πυρέξ στρώνουμε την βάση με σαβαγιαρ αφού τα “βαπτίσουμε” σε γάλα και απλώνουμε την μισή κρέμα και την μισή καραμέλα.

Επαναλαμβάνουμε άλλη μία ίδια στρώση (σβαγιαρ – κρέμα -καραμέλα). Πασπαλίζουμε με τριμμενο καρύδι. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες , βγάζουμε από το ψυγείο κόβουμε και σερβίρουμε.

Δείτε Επίσης: Ελαφρύ Kέικ με Σπιτική Καραμέλαμέλα | Ανατολίτικο Γλυκό με σιρόπι καραμέλας

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤα μπισκοτάκια βουτύρου που λιώνουν στο στόμα
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο βραστό και μετά στο Φούρνο