Ζαμπονοτυροπιτάκια

Υλικά

750 γρ αλεύρι 00
100 γρ πλήρες γάλα
350/400 γρ νερό
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
15 γρ αλάτι, το πολύ 20 γρ
15 γρ μαγιά μπύρας
30 γρ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
σαλάμι σε κύβους
τυριά σε κύβους
2 ή 3 βραστά αυγά σε κύβους, μπορείτε επίσης να τα παραλείψετε αν δεν σας αρέσουν
αλεσμένο μαύρο πιπέρι
250 γρ τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό γάλα. Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι, το γάλα και το νερό (ξεκινάμε με 350 γρ και μετά αποφασίζουμε αν θα προσθέσουμε κι άλλο), και τη ζάχαρη.
Μετά από μερικά λεπτά προσθέτουμε το αλάτι. Όταν η ζύμη είναι καλά στραγγισμένη (περίπου 6/7 λεπτά) προσθέτουμε το λάδι και δουλεύουμε ξανά μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ομοιογενής ζύμη (θα χρειαστούν λιγότερο από 10 λεπτά).

Αφήνουμε να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί και στη συνέχεια απλώνουμε τη ζύμη σε μια
σανίδα ζαχαροπλαστικής. Σχηματίστε ένα παραλληλόγραμμο περίπου 60/70 cm επί 20/25 σε ύψος (μην το κάνετε πολύ) και πάχος περίπου 1 cm. Γεμίζουμε κατά βούληση με πιπέρι, τριμμένη παρμεζάνα, τυρί σε κύβους, σαλάμι και βραστά αυγά.

Τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε σε φέτες πλάτους μερικά δάχτυλα. Τοποθετήστε τα διάφορα κομμάτια σε δίσκους στρωμένους με λαδόκολλα και αφήστε τα να φουσκώσουν ξανά. Αλείφουμε την επιφάνεια με ένα χτυπημένο αυγό και
ψήνουμε στους 200° μέχρι να ροδίσει.

Καλή Απόλαυση

Donatella Mazziotti

Προηγούμενο άρθροΚλασική Αξία: Τούρτα Αμυγδάλου, η Αγαπημένη Όλων‼️😋😋
Επόμενο άρθροΚλέφτικο κοτόπουλο