Μπιφτέκια Κοτόπουλου με λαχανικά

Ζουμερά κοτομπιφτέκια «4 εποχές». Τόσο ζουμερό και ασυνήθιστο – απλά νόστιμο!😋👍

Μου αρέσει να μαγειρεύω τέτοια μπιφτεκια τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα.
Είναι τόσο ζουμερά λόγω των λαχανικών! Δεν χρειάζεστε καν συνοδευτικό για τέτοια μπιφτέκια. Παρασκευάζονται εύκολα και απλά!

✅Υλικά:

Κιμάς – 1 κιλό
Κολοκυθάκια – περίπου 350 γραμμάρια
Πατάτα – 1 τεμ.
Κρεμμύδι – 2 τεμ.
Σκόρδο – 2-3 σκελιδες.
Καρότο – 1 τεμ.
Αυγό – 1 τεμ.
Λευκό ψωμί – 5 φέτες
Γάλα – 50 ml.
Βούτυρο – 3 κουταλιές της σούπας
Αλάτι, πιπέρι – για γεύση
Φυτικό λάδι

✅ Τρόπος μαγειρέματος:

Το ψωμί μουλιάζεται στο γάλα.
Αλέστε τα λαχανικά σε ένα μπλεντερ: κρεμμύδια, καρότα, πατάτες και κολοκυθάκια.
Το ψωμί που στύβεται μετα το γάλα μπαινει επίσης στο μπλεντερ.
Εδώ προσθέτουμε ψιλοκομμένο σκόρδο, 1 αυγό, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε όλα καλά.
Τα ζυμώνουμε όλα μαζι με τον κιμά.

Αν καταλήξετε με ρευστό κιμά, απλά τρίψτε άλλη μια φέτα ψωμί (ή προσθέστε τριμμένη φρυγανιά).
Σχηματίζουμε τα μπιφτεκια από τον έτοιμο κιμά με βρεγμένα χέρια και τηγανίζουμε σε τηγάνι με ζεστό φυτικό λάδι μέχρι να δέσει η κρούστα και από τις δύο πλευρές. Δεν χρειάζεται να το ψήσετε καλα!
Βάλτε τα μπιφτεκια σε ένα ταψί (που μπορείτε να τη βάλετε στο φούρνο).
Ρίξτε λίγο νερό στον πάτο. Και από πάνω απλώνουμε 3 κουτ.γλ βούτυρο.
Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το στέλνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά.

Καλή όρεξη!❤️

Προηγούμενο άρθροΣουφλε μελιτζάνας👌
Επόμενο άρθροΗ πιο οικονομική, η πιο νόστιμη, η πιο εύκολη συνταγή.