Ζυμαρικά με αρακά

Συστατικά

500 γρ. Ζυμαρικά (ζυμαρικά πάνω από 450 γρ)
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο θρυμματισμένο
1 μικρή τσάντα κατεψυγμένου αρακά
1500-1600 gr σαλτσα ντομάτας
3 έως 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Μια μεγάλη ποσότητα φρέσκου τριμμένου ρεγκατο παρμεζανα
1 ποτήρι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου ή 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών για χορτοφάγους ❣️❣️
Αλατοπίπερο

Μέθοδος

Βάλτε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα σας και προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Αφήστε να ψηθεί για περίπου πέντε λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέστε τον αρακά, το τριμμένο σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το ποτήρι κρασί. Μόλις το αλκοόλ εξατμιστεί προσθέστε τις αναμεμιγμένες ντομάτες και μαγειρέψτε.
Περίπου δεκαπέντε λεπτά και θα έχετε μια ωραία σάλτσα.

Προσθέστε τα ζυμαρικά και το ζωμό κοτόπουλου στη σάλτσα. Καθώς πρόκειται για ζυμαρικά μόνο σε μία κατσαρόλα, είναι εύκολο και νόστιμο. Τα ζυμαρικά στη σάλτσα θα διαρκέσουν 7 έως δέκα λεπτά για να μαγειρευτούν,
διαβάζετε πάντα τις οδηγίες στο πακέτο για al dente.
Μέσα σε 30 λεπτά έχετε ένα υγιεινό οικογενειακό γεύμα. Σερβίρετε με τόσο παρμεζάνα ρεγγατο αν σας αρέσει. Ένα ποτήρι κρασί και φέτα ❤️❤️❤️

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΧαλβάς σιμιγδάλι με λεμόνι και βούτυρο 🍋
Επόμενο άρθροΤυρόπιτες Πλεξούδες με ζύμη γάλακτος