Η πιο Ζουμερή Πορτοκαλόπιτα

Συστατικά

Σιρόπι:
2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
1 ½ φλιτζάνι νερό
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 πορτοκαλί, μισό

Κέικ:
500gr συσκευασία ζύμης φυλλώματος
3 πορτοκάλια
5 αυγά
250 γρ γιαούρτι
¾ φλιτζάνι ελαιόλαδο, χωρισμένο
½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Βήμα 1
Συνδυάστε 2 φλιτζάνια ζάχαρη, νερό και κανέλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Στυψτε το χυμό πορτοκαλιού
και προσθέστε το μισό χυμό. Φέρτε σε βρασμό και βράστε έντονα για 8 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει ενώ προετοιμάζετε το κέικ.
Βήμα 2
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C. Λιπάνετε ελαφρά ένα ταψί 22×33 εκ με λίγο ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Αφαιρέστε τα φύλλα από τη συσκευασία. Κόψτε κάθε φύλλο σε κομματια και συσσωρεύστε τα στο ταψί. Αφήστε το τεμαχισμένο φυλό να στεγνώσει λίγο ενώ προετοιμάζετε τα υπόλοιπα συστατικά. Κόψτε 1 πορτοκάλι στην μέση και κόψτε το μισό πορτοκάλι σε πολύ λεπτές φέτες μισοφέγγαρα για να διακοσμήσετε το κέικ. Ξύστε και στύψτε τα υπόλοιπα 2 1/2 πορτοκάλια.

Βήμα 4
Συνδυάστε χυμό πορτοκάλι, ξύσμα πορτοκαλιού, αυγά, γιαούρτι, ελαιόλαδο, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και μπέικιν πάουντερ σε μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων. Ανακατέψτε μαζί με υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρώσει, περίπου 2 λεπτά. Ρίχνουμε μείγμα πορτοκαλιού και αυγού πάνω στο τεμαχισμένο φυλό στο ταψί. Ανακατέψτε τα πάντα απαλά για να διασφαλίσετε ότι το μείγμα των αυγών κατανέμεται ομοιόμορφα. Γαρνίρετε από πάνω το κέικ με τις φέτες πορτοκαλιού.
Βήμα 5
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι απο πάνω να χρυσήσει και ψηθεί, περίπου 45 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και ρίξτε αμέσως το κρύο σιρόπι πάνω στο ζεστό κέικ. Αφήστε στην άκρη για τουλάχιστον 1 ώρα, έως ότου το μεγαλύτερο μέρος του σιροπιού εμποτιστεί. Κόψτε σε τετράγωνα και σερβίρετε.

Προηγούμενο άρθροΠως Φτιάχνω Μιλφειγ στο Σπίτι
Επόμενο άρθροΌταν δεν έχετε πολύ χρόνο και θέλετε κάτι ξεχωριστό, αυτή η συνταγή είναι ιδανική.