Σοκολατόπιτα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγα
30 gr χωρίς ζάχαρη σοκολάτα, λιωμένη
2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι για κέικ
1 κουτ.γλ αλάτι
1 φλιτζάνι ξυνόγαλο
1 κουτ.γλ εκχύλισμα βανίλιας
1 κουτ.γλ μαγειρική σόδα
1 κουταλιά της σούπας ξύδι

Επικάλειψη Σοκολάτας
1/2 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακό
3 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
30 γρ χωρίς ζάχαρη σοκολάτα, λειωμένη
1 κουτ.γλ εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε 2 φόρμες κέικ 20 εκ. Στρώνετε τις 2 φόρμες με λαδόκολα.
Σε ένα μίξερ,χτυπήστε το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέστε ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι κρεμώσει. Προσθέστε αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπάτε καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατεύουμε την λιωμένη σοκολάτα.
Σε χωριστό κύπελλο, συνδυάστε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέστε στο μείγμα το ξυνόγαλο και σοκολάτας, εναλλασσόμενα. Τέλος ανακατέψτε και την βανίλια.
Σε ένα μικρό μπολ, διαλύστε τη σόδα ψησίματος σε ξύδι. Προσθέστε αργά αυτό στο μείγμα σοκολάτας.
Ανακατεύουμε μόνο μέχρι να αναμειχθεί και μην το παραανακατεψετε.
Ρίχνουμε το μείγμα στις φόρμες και ψήνουμε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει οδοντογλυφίδα από το κέντρο καθαρή.
Αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά και αφαιρέστε τα από τις φόρμες. Βγάλτε τα από τις φόρμες και αφήστε να κρυώσουν εντελώς

Επικάλλειψη Σοκολάτας
Σε μεγάλο μπολ ανάμειξης, χτυπήστε το βούτυρο να αφρατέψει. Αργά προσθέστε ζάχαρη, 1/2 φλιτζάνι κάθε φορά, χτυπάτε καλά ανάμεσα στις προσθήκες. Ανακατέψτε τη σοκολάτα και τη βανίλια.
Στρώστε την σοκολάτα πάνω από το ένα κέικ βάλτε το άλλο κέικ από πάνω και με την υπόλοιπη σοκολάτα επαλλείψτε από πάνω

ΠΗΓΗ: daily7.live

Προηγούμενο άρθροΓεμιστά calzone!
Επόμενο άρθροΣάμαλι με Άρωμα Μαστίχας (Πολίτικο)