Πίτα της Πάρμας…από την Μυτιλήνη

Υλικά

1/2 κγρ ζυμαρικά πέννες ή ριγκατόνι
200γρ Ζαμπον Πάρμας
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακος
4 φέτες τυρί γκούντα
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι βασιλικό
2 κρεμμυδια
150 γρ παρεμαζανα
150γρ γραβιέρα Αμφιλοχίας ή ότι άλλο τυρί θέλετε
500 γρ μανιτάρια πλευρώτους
αλάτι και πιπερι

Λίγη Ρετσίνα

Εκτέλεση

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά. Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε τα κρεμμύδια ρίχνουμε τα μανιτάρια αφού τα έχουμε ψιλοκόψει, στην συνέχεια προσθέτουμε την ρετσίνα και μόλις απορροφηθούν τα υγρά  προσθέτουμε την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος με τα αυγά χτυπημένα.
Ρίχνουμε αλάτι πιπέρι.

Ρίχνουμε μέσα και ανακατευουμε μέσα τα μισά ζυμαρικά και το ρίχνουμε σε ένα πυρέξ στο οποίο έχουμε βάλει στην βάση του μια στρώση ζαμπόν.
Από πάνω βάζουμε άλλη μια στρώση ζαμπόν τα υπόλοιπα ζυμαρικά και τέλος πασπαλίζουμε με το τυρί γκούντα και την κεφαλογραβιέρα.
Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15 λεπτά εως ότου ροδίσει. Εάν θέλουμε περισότερο χρώμα από πάνω ανάβουμε τα τελευταία 5 λεπτά το γκριλ του φούρνου

Πιτα της Πάρμας

Η Συνταγή είναι της φίλης μας Ραλλούς Ψαραδέλλη

Προηγούμενο άρθροΤραγανές Τηγανίτες Σάμου…πολύ εύκολες και νόστιμες
Επόμενο άρθροΜαλακά μπισκότα πορτοκαλιού με σοκολάτα…δοκιμάστε τα τόσο εύκολα