Κέικ Κανέλας Μήλου

Υλικά

2 μεσαίου μεγέθους μήλα χρησιμοποίησα 2 χρυσά νόστιμα
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
¼ φλιτζάνι βούτυρο
⅓ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη συσκευασμένη
¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Για το κέικ:
¼ φλιτζάνι βούτυρο μαλακό
⅓ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη συσκευασμένη
⅓ φλιτζάνι ζάχαρη
⅓ φλιτζάνι χυμό μήλου
⅓ φλιτζάνι γάλα
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 μεγάλο αυγό
1 ⅓ φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Οδηγίες

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς

Για την κάλυψη:

Ξεφλουδίστε και βγάλτε τον πυρήνα από τα μήλα και κόψτε κάθε μήλο σε 16 σφήνες. Τοποθετήστε σε ένα μπολ, και καλυψτε με χυμό λεμονιού και αφήστε τα στην άκρη. Σε μια μικρή κατσαρόλα λιώνουμε την καστανή ζάχαρη και το βούτυρο μαζί. Ανακατέψτε στην κανέλα και ρίξτε σε ένα στρογγυλό ταψί 24 εκ . Τοποθετήστε τα μήλα στο ταψί.
και αφήστε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ανάμιξης χτυπάμε τις ζάχαρες και το βούτυρο μέχρι να είναι ελαφριά και αφράτα. Προσθέστε το χυμό μήλου, το γάλα, τη βανίλια, την κανέλα και το αυγό. Ανακατέψτε καλά για να τα συνδυάσετε. Προσθέστε το αλεύρι, το μπεικιν παουντερ και το αλάτι. Ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε.
Ρίξτε το μείγμα πάνω από τα μήλα και απλώστε απαλά πάνω στα μήλα (προσέξτε να μην μετατοπίζονται τα μήλα από τη θέση τους). Ψήνουμε 30-40 λεπτά ή έως ότου βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα απο το κεντρο του κέικ.
Αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά προτού γυρίσετε σε μια πιατέλα το κέικ για σερβίρισμα.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια βουτύρου…είναι πεντανόστιμα
Επόμενο άρθροΥπέροχο Ορεκτικό, Πολίτικη συνταγή…σερβίρεται με φρέσκο ψωμί ή πίτες