Υλικά

3 αυγά,
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
3 κουταλιές της σούπας γάλα,
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι,
3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι,
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
1 πακέτο βανίλιας (5 γραμμάρια),
1 πακέτο μπεικιν παουντερ (10 γραμμάρια).
Για το σιρόπι.
3 φλιτζάνια γάλακτος (σε θερμοκρασία δωματίου),
1 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη (Εάν θέλετε, μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης).
Το μέγεθος κυπέλλου: 200 ml.

Διαδικασία συνταγής 3 λεπτών
Πρώτον, κτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη με τη χρήση σύρματος.
Προσθέτουμε το γάλα, το φυτικό λάδι, το σιμιγδάλι, το αλεύρι και το ανακατεύουμε.
Τέλος, προσθέστε τη βανίλια, τη σκόνη ψησίματος και ανακατέψτε καλά.
Ρίξτε το μείγμα σε ένα λιπαρό μικρό ορθογώνιο πυρέξ.
Ψήστε το επιδόρπιο στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C μέχρι να γίνει ελαφρώς καφέ.

Κατά το ψήσιμο του κέικ, προετοιμάστε το σιρόπι.
Ανακατέψτε τη ζάχαρη και το γάλα έως ότου η ζάχαρη διαλυθεί.
Στη συνέχεια, πάρτε το κέικ έξω από το φούρνο και αφήστε το για 10 λεπτά.
Μετά από τα δέκα λεπτά, ρίξτε το σιρόπι σε αυτό.
Στη συνέχεια αφήστε το να απορροφήσει το σιρόπι και να κρυώσει.
Όταν κρυώσει αρκετά στη θερμοκρασία δωματίου, αφήστε το στο ψυγείο.

Στη συνέχεια, μπορείτε να το κόψετε και να σερβίρετε το εύκολο κέικ σας με ότι διακόσμηση πώς σας αρέσει.

Μοιραστείτε αυτήν την εύκολη συνταγή κέικ με τους φίλους σας. Θα το αγαπήσουν.

recipesmaking.com

Προηγούμενο άρθροΤο πιο Αδικημένο Φαγητό…έτσι θα το αγαπήσουν όλοι
Επόμενο άρθροΑλμυρά Κουλουράκια με ξύδι