Κέικ με κεφίρ και σιμιγδάλι.

Αποδεικνύεται πάντα μαλακό και πάντα ψήνεται τέλεια, κάτι που είναι σημαντικό.
Η διαδικασία μαγειρέματος είναι πιο εύκολο και από το απλό. Όλα τα βάζουμε σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε και η ζύμη είναι έτοιμη. Εξ ου και το όνομα του κέικι «Ευκολότερο απο  απλό».

✅Προϊόντα:

Κεφίρ – 250 ml. (1 ποτήρι)
Σιμιγδάλι – 200 γρ.
Ζάχαρη – 200 γρ. (1 ποτήρι)
Ζαχαρη Βανίλιας 1 φακ
Αλεύρι – 140 γρ.
Φυτικό λάδι – 100 ml. (1/2 φλιτζάνι)
Μπέικιν πάουντερ – 1 κουτ

✅Μαγείρεμα:

Μετράμε 140 γραμμάρια αλεύρι, προσθέτουμε 1 κουτ. μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Ρίξτε 250 ml κεφίρ, 200 γραμμάρια σιμιγδάλι, 200 γραμμάρια ζάχαρη, ζάχαρη βανίλιας, 100 ml φυτικό λάδι σε ένα μπολ.
Ανακατεύουμε και τώρα προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, η ζύμη είναι έτοιμη.

Παίρνουμε μια κατάλληλη φόρμα, έχω 19 cm επί 19 cm.
Μοιράζουμε τη ζύμη ομοιόμορφα. Βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά, μέχρι να ψηθεί ή πλοηγηθείτε από τον δικό σας φούρνο.
Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει και το κόβουμε σε φέτες. Μας αρέσει τόσο πολύ που αν το ψήσω τότε αμέσως σε διπλές μερίδες.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: dom resept

Video here

Προηγούμενο άρθροCheesecake τα δάκρυα του φθινοπώρου
Επόμενο άρθροΤο Υπέροχο “Panda Cake”…Η οικογένειά μου δεν βαριέτε ποτέ να το τρώει😋🙈