Κέικ Ζέβρας με σοκολάτα

Υλικά

Για το παντεσπανι
8 αυγά,
1 1/ 2 κουπες ζάχαρη,
1 1/2 κουπ. αλεύρι,
1/2 κουπ. κακάο,
2 τεμ. βανίλια,
3 κ.σ. χλιαρό νερό.

Για το σιρόπι
3 κουταλιές της σούπας νερό,
1 1/2 κουπες ζάχαρη.

Για το γλάσο

200 g γλυκιά κρέμα γάλακτος,
2 τεμ. σοκολάτα γάλακτος.
1/2 λευκή σοκολάτα.

Εκτέλεση

Χωρίζω τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους. Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη άχνη.
Χτυπάμε τους κρόκους με 3 κουταλιές της σούπας νερό.
Προσθέτουμε σιγά σιγά τους κρόκους στα ασπράδια και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια χωρίστε το μείγμα σε δύο ίσα μέρη. Ανακατέψτε ένα μέρος με 1 κουπα αλεύρι και 1 βανίλια.

Ανακατέψτε το άλλο μέρος με το υπόλοιπο 1/2 κουπα αλεύρι και κακάο, και 1 βανίλια.
Σε ένα ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος, αρχίζω να ρίχνω το μείγμα. Ριχνουμε 1 κουταλα της σούπας από το λευκό μείγμα και το ρίχνουμε στη μέση του ταψιου, ρίχνουμε το καφέ μείγμα και το ρίχνουμε ακριβώς στο κέντρο του λευκού μείγματος, ξανά από το λευκό στο καφέ και έτσι εναλλάσσουμε μέχρι να εξαντληθεί το μείγμα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς.
Αφήνω τα προϊόντα σιροπιού να βράσουν. Σιροπιάζω κρύο παντεσπανι με ζεστό σιρόπι ή αντίστροφα. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Για το γλάσο, ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και προσθέτετε την καφέ σοκολάτα μέχρι να λιώσει και ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο. Άφησα μια πολύ μικρή ποσότητα κρέμας γάλακτος και έλιωσα και την λευκή σοκολάτα με τον ίδιο τρόπο. Αφήνω το γλάσο να κρυώσει λίγο.

Ποτίζω το κέικ με σιρόπι, και μετα έριξα το γλασσο σοκολάτας
Η διακόσμηση είναι προαιρετική, χρησιμοποίησα “Kinder bueno”, 1 πλακέ σοκολατένια βάφλα “Milka” και επιδόρπια “Kinder”.

 

Πραγματικά υπέροχο επιδόρπιο.

Προηγούμενο άρθροΚρέπες με ανθότυρο με μέλι ή μαρμελάδα
Επόμενο άρθροΤο διάσημο Ιταλικό Κέικ Fiesta (Τούρτα της γιορτής ..❤️)