Κέικ Καρότου με σοκολάτα
Συστατικά
Κέικ
180 γραμμάρια φυτικού λαδιού
180 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
200g αυγό (4 μεγάλα)
250g αλεύρι κέικ
7 g μπεικιν παουντερ
1/4 αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1/2 κγ μοσχοκάρυδο
170 γραμμάρια καρότου (τριμμένο)
50g τσιπ σοκολάτας
50g καρυδιού

Επικάλυψη τυρί κρέμας:
90 γρ Βούτυρο
135γρ Κρέμα τυριού
95g Σκόνη σακχάρου
5g Χυμός λεμονιού

Οδηγίες

Κέικ
Ανακατεύουμε το λάδι και την καστανή ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Προσθέστε το αυγό αργά και συνδυάστε το με το λάδι και τη ζάχαρη.
Κοσκινίστε όλα τα ξηρά υλικά μαζί. (αλεύρι κέικ, μπεικιν, αλάτι, κανέλα, μοσχοκάρυδο).
Συνδυάστε τα ξηρά συστατικά με το λάδι / ζάχαρη / αυγό.
Προσθέστε τα τεμαχισμένα καρότα και τα ψιλοκομμένα καρύδια.
Τέλος, προσθέστε τα τσιπ σοκολάτας. Ανακατέψτε καλά.
Ψήνουμε το κέικ καρότων στους 175 ° C για σαράντα πέντε λεπτά ή μέχρι να πάρει καφέ χρώμα.
Αφαιρέστε το κέικ από το φούρνο για να το αφήσετε να κρυώσει.

Επικάλυψη τυρί κρέμας.
Χτυπάτε το βούτυρο και το τυρί κρέμα μέχρι να είναι λείο.
Προσθέστε το κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη και χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε μέχρι να είναι λείο το μειγμα.
Απλώνουμε στο κέικ ένα αρκετά λεπτό στρώμα του μίγματος κρέμα τυρί. Κρατάτε το κέικ στο ψυγείο μέχρι να σφίξει η κρέμα επικάλυψης.
Τώρα μπορείτε να αρχίσετε να εφαρμόζετε την τελική στρώση.
Διακοσμήστε με καρύδια και σταγόνες σοκολάτας.

 

ΠΗΓΗ: tasteasianfood.com

Προηγούμενο άρθροΕυωδιαστό Στρούντελ με Αχλάδια
Επόμενο άρθροΝόστιμη τραγανή και γρήγορη Κιμαδόπιτα