Κέικ Κρέμας

Τα συστατικά

5 αυγά
120γρ ζάχαρη
5 κουταλιές αλεύρι φαρινα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
5 κουταλιές ηλιέλαιο
Μαγείρεμα 180 μοίρες για 30 λεπτά

Η κρέμα
1 λίτρο νερό
180gr πουτίγκα βανίλιας Γιωτης
200μλ κρέμα γάλακτος
5,6 κουταλιές ζάχαρη
Η φλούδα 1 λεμονιού
Διακοσμήστε με ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά , ζάχαρη, και χτυπάμε με ένα μιξερ χεριού μέχρι να ασπρίσει σχεδόν το μείγμα 7,8 λεπτά.
Προσθέτουμε το λάδι, και κοσκινίζουμε μέσα το αλεύρι με το μπεικιν και ανακατευουμε με μία μαριζ.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί φούρνο στρωμένο με χαρτί ψησίματος και ψηνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.

Βάζουμε σε μέτρια – υψηλή φωτιά μία κατσαρόλα με το νερό, ξυσμα λεμονιού, σκόνη κρέμα πουτίγκα, ζάχαρη, και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.

Βγάζουμε το παντεσπανι από το φούρνο αφαιρούμε το χαρτί απο κάτω , το κόβουμε κάθετα στην μέση και αφήνουμε στην άκρη.


Μέσα στην κρέμα αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μιξερ μέχρι να ενσωματωθεί πολύ καλα.

Βάζουμε το ένα κομμάτι παντεσπάνι σε ένα πυρεξ και αδειάζουμε απο πάνω την κρέμα.


Από πάνω βάζουμε το άλλο κομμάτι παντεσπάνι και κόβουμε σε κομμάτια.


Πριν το σερβίρετε, αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα
Όταν το βγάλετε πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και ετοιμοοοοοοοοοοοοοοοοο

Καλή Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΥγιεινά και Νόστιμα μπισκότα βρώμης…που γίνονται σαν αστραπή
Επόμενο άρθροΧοιρινή τηγανιά με μέλι και βαλσάμικο!…θα ξετρελαθείτε με την σάλτσα του!