Κέικ λεμονιού

Υλικά

500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γραμμάρια βούτυρο (Lurpak ή αodoro)
400gr ζάχαρη
200 γραμμάρια γάλα
200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
4 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
ξύσμα από 2 λεμόνια
1 πρέζα αλάτι

για το σιρόπι
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
βράζουμε τρία λεπτά και προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας χυμό λεμόνι

για το γλάσσο
3/4 της κούπας άχνη
2-3 κουταλάκια του γλυκού νερό

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε αλεύρι μαζί με τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά.
Ρίχνουμε στην κρέμα γάλακτος το γάλα τον χυμό και το ξύδι
Μόλις αφρατέψει το βούτυρο προσθέτουμε εναλλάξ το αλεύρι με το μείγμα γάλακτος τελειώνουμε με αλεύρι.
Ρίχνουμε και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα μακρόστενη και αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις για 40 με 50 λεπτά όταν το βγάλουμε το αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει τρυπάμε με ένα μαχαίρι και ρίχνουμε σιγά-σιγά το σιρόπι εάν θέλουμε το διακοσμούμε
με γλάσο και ψιλοκομμένο αμύγδαλο ή ξύσμα λεμονιού

Καλη Επιτυχία

Η Συνταγή είναι της Rozy Eva

Προηγούμενο άρθροΣαμπούκος η Κουφοξυλιά…κατά των ιών και στη θεραπεία παθήσεων των νεφρών, της καρδιάς και του ήπατος
Επόμενο άρθροΤηγανοκουλούρες με τυρί φέτα κ ρίγανη , πολύ αφράτες κ πεντανοστιμες…..