Κέικ με γιαούρτι και κεράσια

Συστατικό

160 γρ αλεύρι
5 αυγά
140 γρ ζάχαρη
80 γρ βούτυρο λιωμένο και κρύο
120 γρ γιαούρτι 10% λιπαρά (ελληνικό γιαούρτι)
άλας
βανίλια
φλούδα λεμονιού
500 γρ κεράσια χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση

Τα κεράσια πλένονται, καθαρίζονται και αφιαρείτε το κουκουτσι. Στραγγίζονται σε σουρωτήρι γιατί δεν χρειαζόμαστε το ζουμί τους.
Χωρίζουμε τα αυγά για τη ζύμη. Χτυπάμε καλά τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να πάρουμε ένα δυνατό αφρός.
Στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά και ο αφρός να γίνει γυαλιστερός και σκληρός -σαν μαρέγκα.
Είναι πολύ σημαντικό να χτυπήσετε πολύ καλά τον αφρό γιατί ο αέρας που έχει συσσωρευτεί σε αυτόν θα βοηθήσει να φουσκώσει το κέικ!
Ανακατεύουμε τους κρόκους με το γιαούρτι (σε ​​άλλο μπολ), με το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια μέχρι να αναμειχθούν καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το λιωμένο και κρύο βούτυρο. Μπορεί να ανακατευτεί με σύρμα ή μίξερ. Είναι πολύ σημαντικό να ανακατεύουμε καλά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι στα αυγά και αν η σύνθεση είναι πιο πηχτή μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κουταλιές της σούπας χτυπημένα ασπράδια. Σε αυτό το σημείο μπορείτε να ανακατέψετε τη σύνθεση δυνατά. Αργότερα θα δουλέψουμε μόνο με τη σπάτουλα και με λεπτές κινήσεις.
Τέλος, προσθέτουμε τον υπόλοιπο αφρό στο μπολ με τους κρόκους και ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα, με λεπτές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω.
Αδειάζουμε τη σύνθεση σε ταψί 20×30 αλειμμένο με βούτυρο και αλεύρι ή χαρτί ψησίματος (βάζω τη σύνθεση σε αποσπώμενη φόρμα και βάζω χαρτί ψησίματος μόνο στο κάτω μέρος). Οριζοντιώστε απαλά με μια σπάτουλα. Τα στραγγισμένα κεράσια τοποθετούνται από πάνω:
μερικά σπρώχνονται με το δάχτυλό σας και προς το κάτω μέρος της φόρμας ώστε να φτάσουν παντού.

Ψήνουμε στους 180 ° C – προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 ° C και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά.
Το τεστ οδοντογλυφίδας γίνεται και αν χρειαστεί αφήνουμε λίγα λεπτά ακόμα.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΧοιρινός λαιμός με πράσο και αποξηραμένες κόκκινες πιπεριές
Επόμενο άρθροΠανεύκολη και Γρήγορη Πίτα στο τηγάνι