Κεικ με γλασο καραμέλας
Συστατικά :
1½ φλιτζάνια λάδι μαγειρέματος
2 φλιτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
3 φλιτζάνια αλεύρι
1 κουτ. Μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουτ,σουπας βανίλια
3½ φλιτζάνια μήλα (περίπου 3-4 μήλα), ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια
Γλασσο Καραμέλας
¾ φλιτζάνια βούτυρο (160 γρ)
1 φλυτζανι κατστανή ζάχαρη
¼ φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά της σούπας βανίλια

Οδηγίες :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 160 °
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης, προσθέστε λάδι, ζάχαρη και αυγά, ανακατέψτε μέχρι να γίνει ωραία και κρεμώδη.
Σε ένα μεσαίο μπολ ανάμειξης, χτυπήστε μαζί το αλεύρι, τη σόδα ψησίματος, την κανέλα και το αλάτι.
Προσθέστε τα στο μεγάλο μπολ και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε την βανίλια, και ανακατέψτε καλά.
Ανακατέψτε τα μήλα και τα καρύδια.
Ρίξτε το μείγμαα σε μια καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε στους 160 ° για περίπου 1 ώρα. Ελέγξτε χρησιμοποιώντας μια οδοντογλιφίδα σε περίπου 50 λεπτά,
και αν βγει καθαρή, τότε το κέικ σας τελειώνει.

Φτιάξτε το γλάσο
Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά.
Ανακατέψτε σε καστανή ζάχαρη και το γάλα.
Φέρτε σε βρασμό σε χαμηλή φωτιά, στη συνέχεια μειωστε ένα σιγοβράζει, ανακατεύοντας συνεχώς.
Αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά, συνεχίστε να ανακατεύετε.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε βανίλια. Ανακατέψτε και αφήστε το να κρυώσει.
Μόλις κρυώσει η καραμέλα, χύστε την πάνω μέρος του κέικ.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΜπακαλιάρος Σκορδαλιά με πατάτα
Επόμενο άρθροΠικάντικες Πατάτες Φούρνου με παρμεζάνα και σκόρδο