Κέικ με κρέμα και σοκολάτα

Απαραίτητα προϊόντα

3 αυγά
125 g ζάχαρης
60 ml. γάλα
4 κουταλιές της σούπας λάδι
200 g αλεύρι
1 πακέτο μπέικιν πάουντερ
1 συσκευασία. ζάχαρη βανίλιας ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχυλισμα βανίλιας

Για σιρόπι:
200 g ζάχαρης και 200 ​​ml νερού
1 σφηνάκι λικέρ ή ρούμι (προαιρετικά)

Για τη σοκολάτα γκαναζ:
100 ml υγρή κρέμα γαλακτος
100 g μαύρη σοκολάτα

Για την κρέμα:
200 ml. κρέμα γάλακτος για κτύπημα, αυτή τη φορά δεν έχω αρκετή κρέμα και
χτυπήσαμε με 200 ml φρέσκου γάλακτος και πάλι έγινε πολύ νόστιμο).

Μέθοδος παρασκευής:

Τα αυγά αφαιρούνται 15 λεπτά νωρίτερα από το ψυγείο.
Στη συνέχεια, χτυπήστε με τη ζάχαρη σε ένα μπολ και χτυπήστε με ένα μίξερ μέχρι
να παχυνθεί για 2-3 λεπτά.
Προσθέστε διαδοχικά 60 ml φρέσκου γάλακτος, λαδιού και βανίλιας.
Το αλεύρι μαζί με το μπεικιν κοσκινίζεται πάνω από τα αυγά.
Ανακατέψτε απαλά για λίγο. Στρώστεε με χαρτί ψησίματος μια φόρμα με αποσπώμενα
τοιχώματα (τσερκι) (24 cm) ή σε ένα τετράγωνο δίσκο που έχει προ-λιπανθεί.
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς.

Εν τω μεταξύ, φτιάξτε το σιρόπι ζάχαρης.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και αφήνουμε να έρθει σε σημείο βρασμού. Μόλις λιώσει η ζάχαρη κι αρχίσει ο βρασμός, βράζουμε για 3 λεπτά.
Κατεβάζουμε το σιρόπι από την φωτιά και αφήνουμε για 10′ να γίνει χλιαρό. Τότε, προσθέτουμε μέσα το λικέρ, ή την εσάνς που επιθυμούμε.
Ανακατεύουμε το σιρόπι μια δυο φορές πριν πάρει βράση. Φροντίζουμε πριν βράσει το σιρόπι να καθαρίσουμε τα τοιχώματα της κατσαρόλας με ένα πινέλο βουτηγμένο στο σιρόπι.

Όταν το κέικ είναι έτοιμο, βγάλτε το από την φόρμα και βάλτε το στη σχάρα για
να κρυώσει λίγο. Τρυπήστε τρύπες στο κέικ με οδοντογλυφίδα και ρίξτε το σιρόπι
ζάχαρης μέχρι να απορροφηθεί. Αφήστε να κρυώσει εντελώς σε δροσερό μέρος.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ή την ξηρή κρέμα. Απλώστε το κέικ γενναιόδωρα
με κρέμα σαντιγι και αφήστε το στο ψυγείο για να σκληρυνθεί.

Εν τω μεταξύ, φτιάξτε τη σοκολάτα γκαναζ λιώνοντας 100 ml κρέμας και 100 g μαύρης
σοκολάτας σε μπεν μαρι. Αφήστε να κρυώσει, ανακατεύοντας συχνά. Βγάλτε το κέικ και
ρίξτε το σοκολάτα πάνω του. Διακοσμήστε με τριμμένο καρύδι και βάλτε στο ψυγείο για 10 ώρες για να σταθεροποιηθεί.

Καλή Απόλαυση

Προηγούμενο άρθροΠιτσάκια μαλακά, νόστιμα και αφράτα από ζύμη βουτύρου.
Επόμενο άρθροΤούρτα Σοκολάτας…με ένα υλικό που θα σας αφήσει άφωνους