Υλικά για την κρέμα

Γάλα 500ml
Αυγό 1 σε θερμοκρασία δωματίου
Ζάχαρη 120 γρμ.
Αλεύρι 60 γρμ.
Ξύσμα ενός λεμονιού
4 τμχ. Βανίλια σκόνη

Υλικά για τη βάση
Αλεύρι 300 γρμ.
Ζάχαρη 200 γρμ.
Αυγά 4 τμχ. σε θερμοκρασία δωματίου
Ηλιέλαιο 130 ml
Γάλα 100 ml σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι μπεικιν πάουντερ
Αλάτι μια πρέζα
Βανίλια 2τμχ.
Ξύσμα ενός λεμονιού

Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζουμε την κρέμα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα και το ξύσμα λεμονιού σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το αυγό, ρίχνουμε και λίγο
από το ζεσταμένο γάλα και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί.
Αυτό το μείγμα τώρα το ρίχνουμε στο κατσαρολάκι με το γάλα, που έχουμε ήδη σε χαμηλή
φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια για να πήξει. Χρειάζονται περίπου 8 λεπτά.
Βάζουμε την κρέμα σε γυάλινο μπολ για να κρυώσει γρηγορότερα και βάζουμε από πάνω
του μεμβράνη να ακουμπά πάνω στην κρέμα προκειμένου να μη μας κάνει από πάνω κρούστα.
Τώρα ετοιμάζουμε τη βάση για το κέικ.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη με τα αυγά και χτυπάμε για λίγο με το μίξερ.
Προσθέτουμε το ξύσμα, τη βανίλια, το λάδι, το αλεύρι που το έχουμε κοσκινίσει
μαζί με το μπέικιν, το αλάτι και τέλος το γάλα.
Ανακατεύουμε λίγο ακόμα με το μίξερ και το ρίχνουμε σε ταψί μεσαίου μεγέθους
(το δικό μου είναι 30 επί 35 εκατοστά),
αφού πρώτα έχουμε βάλει μια λαδόκολλα που θα πιάνει και τα τοιχώματα του ταψιού
και την οποία έχουμε βουτυρώσει ελαφρά και αλευρώσει.
Στη συνέχεια παίρνουμε την κρύα κρέμα και βάζουμε με ένα κουτάλι επάνω στη ζύμη
που έχουμε βάλει στο ταψί (όπως στη φωτογραφία).
κεικ με κρεμα

Ψήνουμε στους 160 με 170 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Ο χρόνος εξαρτάται από το μέγεθος του ταψιού που θα χρησιμοποιήσετε. Για να βεβαιωθείτε,
θα κάνετε το τεστ με την οδοντογλυφίδα όπως κάνουμε στα απλά κέικ. Αφού κρυώσει,
ρίχνουμε από επάνω άχνη και είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
ΠΗΓΕΣ
http://thessmama.gr/?p=1049
Επιμέλεια: Πολυδώρου Όλγα, Το Όμορφο Κουζινάκ
Εκτέλεση εδώ από Γιαγια Μαίρη εν δράση -Οι Κουζινίστες 

Προηγούμενο άρθροΕύκολη τυρόπιτα χωρίς φύλλο
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο γιουβέτσι…παραδοσιακό Φαγητό