Κέικ με μαρμελάδα και σοκολάτα

Υλικά

300 γρ.μαρμελάδα δαμάσκηνο
300 γρ. ανθρακούχο νερό
150 γρ.ζάχαρη
150 ml ηλιέλαιο
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. σόδα
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
3 κ.σ. ρούμι
500 γρ. αλεύρι
10 γρ. μπέικιν πάουντερ
40 γρ.κακάο
100 γρ.καρύδια
70 γρ.ζάχαρη
60 ml νερό
50 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ βάζουμε την μαρμελάδα,ρίχνουμε το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά να διαλυθεί.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη ,το ηλιέλαιο,το αλάτι, το ρούμι.Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό λεμονιού και το ρίχνουμε στο μείγμα.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το κακάο και το ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Προσθέτουμε τα καρύδια και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψί με διάσταση 30Χ37 στο οποίο έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180° για 40 λεπτά περίπου.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να διαλυθεί.Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε τη σοκολάτα.Βράζουμε για 5 λεπτά.
Βγάζουμε το ταψί απ το φούρνο αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το περιχύνουμε με τη σοκολάτα.
Απλώνουμε να πάει παντού και πασπαλίζουμε με καρύδια!!!!
Θα σας ξετρελάνει η γεύση του!!!!!!

Καλή επιτυχία!!!!!

Προηγούμενο άρθροΣοκολατόπιτα ραβανί
Επόμενο άρθροΜαλακά Κουλούρια με σαφράν