Κέικ με μαύρη σοκολάτα και πορτοκάλι

Δεν είμαι πολύ φαν της σοκολάτα αλλά αυτό κέικ με σοκολάτα και πορτοκάλι μου άρεσε και αποφάσισα να το δοκιμάσω.
Αυτό το είδος κέικ είναι χαρακτηριστικό για στη Βρετάνη – Γαλλία και γι’ αυτό έχει τόσο πολύ βούτυρο.

Υλικά

250 γρ βούτυρο
150 γρ ζάχαρη
4 αυγά μεσαία
280 γρ αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
150 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας 65% κακάο

χυμό από 1 πορτοκάλι και το ξύσμα του

Εκτέλεση

Χτυπάμε το μαλακό βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς με το μίξερ και μετά το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρι.
Χωρίστε το μείγμα σε 2 ίσα μέρη και στο ένα προσθέστε λιωμένη σοκολάτα και στο άλλο – τον χυμό από το πορτοκάλι και το ξύσμα απο φλούδα του.

Στη μακρόστενη φόρμα για κέικ από τεφλόν βάζω μια κουταλιά από το ένα και από το άλλο μείγμα.
Ψήνουμε στους 180° για 35 λεπτά.
Περιχύνουμε με ελαφρά λιωμένη μαύρη σοκολάτα – Lind (100 g) και 1 κ.σ. υγρή κρέμα και γαρνίρω με φέτες πορτοκαλιού, τις οποίες ζαχαρώσαμε ελαφρά σε σιρόπι ζάχαρης.

Καλή όρεξη!

Προηγούμενο άρθροΦιλέτο Κοτόπουλο με μια υπέροχη σάλτσα και πουρέ αρακά
Επόμενο άρθροΓιαουρτοπιτάκια από τις γραμμένες συνταγές της μαμάς