Κέικ με ξηρούς καρπούς και 2 κρέμες

Αυτή τη συνταγή την έχω σε χαρτί εδώ και πολύ καιρό, δεν ήρθε η σειρά tου, τη δοκίμασα, μπορώ να πω ότι είναι κέικ βόμβα :))

Συστατικά

Βαση
8 ασπράδια αυγών
100 γρ ζάχαρη άχνη
200 γρ καβουρδισμένα φουντούκια ή καρύδια
2 κουταλιές της σούπας αλεσμένα μπισκότα ή ψίχουλα / πρέτσελ /

Κρέμα
8 κρόκοι αυγών
150 γρ ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας γάλα
200 γρ βουτυρο
75 γρ μαύρης σοκολάτας
75 γρ λευκής σοκολάτας
1 ζάχαρη βανίλια

Γλασσο
75 γρ μαύρης σοκολάτας
30 γρ Βουτυρο
λάδι

Παρασκευή.

Χτυπάμε καλά τα ασπράδια σε στερεό χυλό με ζάχαρη άχνη.
Ανακατεύουμε ελαφρά τα αλεσμένα φουντούκια ανακατεμένα με τα αλεσμένα μπισκότα.
Τοποθετούμε το φούρνο στους 180 C για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να ξεχωρίσει από την άκρη του ταψιού, καλύτερα να το δοκιμάσουμε με μια οδοντογλυφίδα. Κρυώνουμε την βάση και το κόβουμε σε 3 ίσα μέρη.

Ανακατεύουμε τους κρόκους των αυγών, τη ζάχαρη και το γάλα και την βανίλια και χτυπάμε στον ατμό να πήξουν. Ψύξτε, προσθέστε το βούτυρο.
Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο μέρη. Βάζουμε στο ένα μέρος λιωμένη μαύρη σοκολάτα και στο άλλο άσπρη.
Η σειρά της γέμισης είναι να βάλουμε κίτρινη γέμιση στην πρώτη βαση, σκουρόχρωμη στη δεύτερη, στρώνουμε την τρίτη κρούστα με την υπόλοιπη σκούρα γέμιση και βάζουμε στο ψυγείο να σφιξει.
Διακοσμήστε το με γλάσο σοκολάτας ή σύμφωνα με τις επιθυμίες και την έμπνευσή σας.

Καλή όρεξη !

πηγή: coolinarika.com

Προηγούμενο άρθροΠίτσα με γεμιστή κρούστα με πεπερόνι και τυρί.
Επόμενο άρθροΜπιφτέκια – φωλιές στο φούρνο με πατάτες