Κέικ Μπανάνα με τυρί κρέμα

Συστατικά :

2 μεγάλες μπανάνες
2 μεγάλα αυγά
100 γραμμάρια μαλακωμένο ή λιωμένο βούτυρο
150 γρ ζάχαρη
1 κουταλάκι βανίλια
200 γρ σαντιγί
185 γρ αλεύρι κέικ
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1/4 κουταλάκι αλάτι
50 γρ αμύγδαλο αλεσμένο (προαιρετικά)

Συστατικά για κρέμα :
120 γρ Βούτυρο
125 γρ ζάχαρη σε σκόνη
250 γρ Τυρί κρέμα 
1 κουταλάκι βανίλια
1/2 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Διαδικασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου. Ετοιμάστε Όλα τα Υλικά.
Σε ένα μπολ πολτοποιήστε μπανάνα. Προσθέστε αυγά, βούτυρο Ζάχαρη βανίλια. Ανακατέψτε πολύ καλά.
Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν καλά.
Κοσκινίζουμε μαζί αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, μαγειρική σόδα, αλάτι. Προσθέστε στο μείγμα μπανάνας.
Χτυπάμε να ενωθούν μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε Αμύγδαλο (προαιρετικά) παραλείψτε το αν δεν έχετε αλεσμένα αμύγδαλα.
Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο ή λάδι. Ρίχνουμε το κουρκούτι στο ταψί. Ψήνουμε 25-30 λεπτά. Αφήστε αν κρυώσει εντελώς!

Κρέμα:
Χτυπήστε το Βούτυρο 🧈 και τη ζάχαρη σε σκόνη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε τυρί κρέμα, βανίλια και χυμό λεμονιού. Χτυπάμε 1 λεπτό.
Απλώστε την κρέμα στο κεικ. Βάλτε το στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το σερβίρετε.


Σερβίρετε με τα αγαπημένα σας ποτά!

Προηγούμενο άρθροΜπισκοτογλυκό με 2 κρέμες και σοκολάτα
Επόμενο άρθροΤέλειο Κωκ ταψιού και εύκολο