Κέικ μπισκότων με καρύδα

Υλικά

2 πακέτα συνηθισμένα μπισκότα πτι μπερ (ίσως και λίγα ακόμη)
Ξινή κρέμα 450 g.
Μασκαρπόνε 250 γρ.
Τριμμένη φλούδα lime
Μπανάνες
Τριμμένη καρύδα
Ζάχαρη άχνη για γεύση
Φρέσκο ​​γάλα για μπισκότα

Εκτέλεση

Προετοιμάζω την κρέμα αναμειγνύοντας με ένα μιξερ ελαφρά το μασκαρπόνε, την ξινή κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και την τριμμένη φλούδα lime.
Σε μία αποσπώμενη φόρμα (τσέρκι), τακτοποιώ τα μπισκότα βουτηγμένα για λίγο σε ζεστό γάλα. Εφαρμόζω την κρέμα σε αυτά και έτσι εναλλάξ συνεχίζω μπισκότα και κρέμα μέχρι να εξαντληθεί η ποσότητα των μπισκότων. Σε μια από τις σειρές έβαλα τις μπανάνες, τις κόβω σε φέτες και πασπαλίζω τα τρίμματα καρύδας. Τελειώνω με κρέμα απο πάνω και αφήνω το κεικ καλυμμένο στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
Ανοίγω τη φόρμα, απελευθερώνω τις πλευρές και πασπαλίζω το κέικ από πάνω και τις πλευρές με προψημένη στο φούρνο για λίγο τριμμένη καρύδα.

Καλή Επιτυχία

Ξινή Κρέμα

Ανακατέψτε 450 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη με το χυμό 3 λεμονιών. Μ’ αυτό τον τρόπο η κρέμα πήζει άμεσα και μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως. Αλλιώς σκεπάστε το μπολ και αφήστε το εκτός ψυγείου για 4-6 ώρες.

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με Πιπεριές
Επόμενο άρθροΑφράτη πίτα με λουκούμι…θα σας εντυπωσιάσει